• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Van'da caddeler otoparka dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van şehir merkezinde yıllardır çözülemeyen park sorunu, kentte hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Otopark fiyatlarının yüksek olmasına rağmen sürücülerin otoparklarda yer bulamaması  nedeniyle cadde ve sokaklar, karşılıklı park edilmiş araçlarla adeta otoparkı andırıyor. Araçların şehir merkezinde iş yerlerinin kapısına park edilmesi ise diğer sürücü ve yayalara zor onlar yaşatıyor.

Özellikle ara sokaklarda ve caddelerde araçların karşılıklı park edilmesi ciddi sorunlar oluşturuyor. Acil bir durumda itfaiye yada ambulansın sokaklarda ilerleyemediğini belirten vatandaşlar, bu yüzden çok sıkıntı çektiklerini belirtiyor.

Park edilen araçlar vatandaşların geçmesine engel olduğu gibi, geçiş sağlamak isteyen diğer araçların da beklemesine ve araç kuyruğu olmasına neden oluyor. Ara sokaklara karşılıklı park edilen araçlar,  geçiş yapmakta olan araca zorluk yaşatırken, karşılıklı aynı yolu kullanan araç sahiplerinin kavga ve tartışmalarına da neden oluyor. Ayrıca iş yerlerinin önüne park eden araçlar esnafların ve vatandaşın tepkilerine neden oluyor. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir