• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Şanlıurfa'da 'Verem Savaşı' konulu seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Gençlik Merkezi, Verem Savaş Dispanseri ile ortak bir çalışma yaparak gençleri bilgilendirdi. Türk Telekom Ortaokulu’nda verilen seminerde Sunumu Verem Savaş Dispanserinden Doktor Mehmet Bağmancı, Hemşire Fatma Sarı ve Hemşire Saadet Karabed yaptı.

Hastalık hakkında bilgi veren Dr. Bağmancı,  “Bu mikrop, insan vücuduna solunum ve sindirim yoluyla girer. Çabuk fark edilip önlem alınmazsa vücudu kemirir, zayıflatır. Sonunda ölüme neden olur. Bu hastalığı atlatma da çok zorlu bir süreç gerektirir. Biz de bu sebepten hastalığa yakalanmamak için neler yapılmalı ve bu hastalıktan korunma yolları nelerdir konuları üzerinde durduk. Özellikle kalabalık alanların hastalık için çok riskli yerler olduğunu anlattık.” dedi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, verem hastalığının insanların zihninde çok korkulan bir hastalık olmasına rağmen artık tedavisinin mümkün olduğunu ve bu hastalıktan korunma yollarını bizzat okullarına giderek öğrencilere anlatmak istediklerini belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise “Gençleri sadece madde alışkanlıklarına karşı değil tüm hastalıklara karşı uyarmak görevimizdir. Biz de bu amaçla önemli gün ve haftalarda bu hatırlatmaları yaparak gençleri ve çocukları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Verem hastalığı mikropla bulaşan ve tedavisi zor bir hastalık olduğundan çocukların hastalığa karşı bilinçli olmalarını ve tedbir almalarını amaç edindik. Yapılan bu çalışmayla amacımızın yerine ulaştığını görünce daha da seviniyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir