• DOLAR 32.476
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2478.596
  • ...
`Sokak hayvanları artık üşümeyecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Çelebi, Türkiye`de sahipsiz hayvanlara sahip bulmak yada sahiplenmek mantığıyla yola çıkarak, "Amacımız bu kışta ve her kışta hayvanlarımız ölmesin." diyerek, web sayfası açtı

Tarimdan.com Site kurucusu Yusuf Çelebi “Beklenilen kara kış nihayet geldi çattı. Türkiye`de bir ilk olan  web sitemizin başlatmış olduğu bu çalışmayla sahipsiz hayvanlara sahip bulmak yada sahiplenmek mantığıyla yola çıkarak amacımız bu kışta ve her kışta hayvanlarımız ölmesin."  dedi.  

Çelebi yardımlaşmanın önemine değinerek” Soğukta odunu kömürü olmayan varsa elbette konu komşu eş dost akrabalarımızı inancımız ve insanlık gereği  zaten kol kanaat geriyor olduğumuzdan şüphemiz yok. Fakat unutulmamalı ki aç kalan bir kedi köpek yada serçenin yarın bizim kurtuluşumuz olabileceğini asla unutmayalım. Şimdiden tüm sağduyu ve hassasiyetleriniz için teşekkür ediyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Çelebi çetin kış şartlarının insanları olduğu kadar hayvanları da etkilediğini belirterek, "Soğuk kış günlerinde aç kalan başta serçe,kedi,köpek gibi sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine en azında tarimdan.com aracılığıyla duyuru yapıp sahiplenmek veya sahip bulmak ile sizde yardımcı olabilirisiniz. O minik canların yaşaması için sizinde yapacağınız çok küçük şeyler olduğunu unutmayın" ifadelerine yer verdi.

Çelebi sözkonusu durumun herkesin görevi olduğunu belirterek, “ Sokak hayvanları soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta sorun yaşarlar. Hayvanların da yaşam hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek yardımında bulunmalıyız. Sadece kedilere, köpeklere değil, tüm hayvanlara yardım elini uzatmalıyız. Özellikle kuşlar için çöp kenarlarına kapların içine su konulmalıdır. Dışarıda kar var suya gerek yok düşüncesi hakim olmamalı. Dışarıdaki su donduğu için hayvanlar bu suyla ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bizler bu şekilde davranarak hem büyük bir sorumluluk örneği sergilemiş oluruz hem de bizden sonraki nesillere örnek oluruz.'' ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir