• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
`İfade özgürlüğü, kutsallara hakaret etme özgürlüğü değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin Hz Muhammed`i tasvir eden karikatürüne bir tepki de Bingöl`ün Solhan ilçesinden geldi. Solhan Çağrı Der Başkanı Muhsin Barış, “İslam`a ve O`nun kutsallarına dil uzatanları lanetliyoruz.” dedi.

Batı`da İslam ve Hz. Muhammed (SAV) düşmanlığının, Charlie Hebdo dergisi ile yeniden tezahür ederek haddini aştığını ifade eden Barış, “Artık bu düşmanlık devlet politikalarından öteye geçmiş, İslamofobi olarak projeleştirilmiştir.”diye belirtti.

“Amasız-fakatsız en yüksek perdeden lanetlenmesi gerekiyor”

Tarih boyunca İslam düşmanlarının, İslamiyet`in ulvi hakikatlerine ilimle mukabele edemeyince böylesi yollara yöneldiğini söyleyen Barış, “Öncelikle, İslam düşmanı batının İslam beldelerinde uyguladığı katliam ve işgalleri yetmiyormuşçasına,  küstah bir şekilde Müslümanların canlarından evla gördükleri Peygamberlerine hakaret etmeleri, amasız-fakatsız bir şekilde tüm dünya kamuoyu tarafından en yüksek perdeden lanetlenmesi gerekiyor. Irak, Afganistan, Cezayir ve Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyalarında katlettikleri Müslümanların kanları henüz ellerinde kurumamış zalim liderlerin,  kolkola girip terörü (!) lanetlemeleri, dünyanın çivisinin çıktığını göstermektedir. Sicillerinde, Ebu Gureyblerin, Guantanamoların, Emperyalist sömürgelerin bulunduğu bir medeniyet hangi yüzle özgürlüklerden bahsedebilir? Fransa`da yaşananlar, gelinen nokta itibarıyla İslamofobiye sebep değil bilakis gerçekleştirilmiş zulümlerin neticesidir. Batı bugün, Afrika, Mali, Suriye, Irak ve birçok İslam beldesinde, ektiği tohumları biçmektedir.” ifadelerini kullandı.

“İfade özgürlüğü, bir başkasının kutsalına hakaret etme özgürlüğü değildir”

Yapılanların özgürlük kisvesinde yapılmasını da eleştiren Barış, “İfade özgürlüğü adı altında İslam`ın kutsallarına yapılan saldırılar, cezalandırılmamış tersine müsamaha gösterilerek yapılan alçaklıklar ödüllendirilmiştir. İfade özgürlüğü, bir başkasının kutsalına hakaret etme özgürlüğü değildir. Öyle görünüyor ki, batı yine büyük bir kibir ve aymazlıkla, gerçekleri görmek istemiyor, olayların sebeplerini tersyüz ederek İslam Peygamberine saldırmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Küfür tek millettir, gerçeğini bugün bir kez daha görüyoruz”

Barış, “Küfür tek millettir, gerçeğini bugün bir kez daha görüyoruz. Bu küfür zihniyeti sadece batının merkezi Fransa`da yaşanmıyor, zihin kodları batıyla paralellik arz eden, ülkemizdeki batı taşeronlarının da aynı küstahlıkla küfürlerini kustuklarını görüyoruz.” dedi.

“Kâfirler bu cesareti, Müslümanların suskunluğundan alıyor”

Müslümanların birlik olması gerektiğini belirten Barış, “İslam`ı hazmedemeyen bütün şer odaklarına inat, bizler Resulullah`ın davasını daha iyi öğrenip yaşayarak onların fasit emellerini kursaklarında bırakmalıyız.  İslam düşmanlarının her karalamalarına inat Resulullah`ın bir sünnetini daha ihya edip, hayatımızda onun davasını bir adım daha ileriye götüreceğiz. Şüphesiz kâfirler bu cesareti,  Müslümanların ayrılığından ve suskunluğundan alıyor. İslam düşmanlarına karşı saflarımız sıkılaştırmalı,  Resulullah`ın öğretileri etrafında birbirimize daha sıkı kenetlenmeliyiz.” dedi.  Barış, “Her nerede olursa olsun İslam`a ve onun kutsallarına dil uzatanları lanetliyoruz.” sözleri ile açıklamasını sonlandırdı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir