• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Batman kentsel dönüşümle yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da yaklaşık bir senedir devam eden kentsel dönüşüm kapsamında 500 evin yıkılarak yerine yeni binaların yapılmaya başlandığı belirtildi.

Üç iş makinesi ve 15 kişilik ekibiyle kentsel dönüşüm kapsamında 10 günde bir bina yıkımı gerçekleştirdiklerini belirten Yıkım Müteahhitti Oktay Terece, “İş güvenlik uzmanımız, inşaat mühtedimiz ve makine mühendislerimizle eski binaların yıkımını yapıyoruz. Yıkılan binaların yerine yenileri yapılıyor, böylece Batman yenilenecek.” dedi.

Kentsel dönüşüm kapsamında Batman`ın üçüncü bölge ilan edildiğini söyleyen Terece, “Kentsel dönüşüm sıralamasında Kahramanmaraş birinci, Kastamonu ikinci ve Batman ise üçüncü sıradadır. Batman merkez Gap Mahallesi, Kültür Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Pınarbaşı Mahallesinde yıkımlar yapılıyor. Böylece kentsel dönüşüm tüm Batman`a yayıldı. Eski binalar yıkılıp yerlerine modern binalar, ofisler ve yurtlar yapılıyor. Batman`da kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık bir senedir 500 ev yıkılarak yerine yeni ve modern binalar yapılıyor.” şeklinde belirtti.  (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir