• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyanet Sen'den Charlie Hebdo'ya kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’nun uğradığı saldırıdan sonra çıkardığı ilk sayısında yine Peygamber Efendimize hakaret etmesine ve Cumhuriyet Gazetesi’nin dergiden seçtiği karikatürleri sayfalarına taşımasına tepkiler dinmiyor. Diyanet Sen Mardin Şubesi adına basın açıklaması yapan Abdulkadir Kurtuluş,        Rahmet elçisinin kutlu mesajı barış ve adaletin teminatıdır. Bu mesaja dil uzatanları şiddetle kınıyoruz.” dedi.

“Biz kimsenin kutsallarına hakaret edilmesini tasvip etmediğimiz gibi, başkalarının da kutsallarımıza karşı hakaretten kaçınmasını bekleriz.” diyen Kurtuluş, “Çünkü biz bu ahlak ve nezaket yaklaşımını örnek insan Hz. Muhammed’ten öğrendik.” diye konuştu.

Fransa’da ahlaksız ve gerçek dışı karikatürleri yayınlayarak İslam düşmanlığını ifşa edip bunun üzerinden oluşturulan provokasyonları marifet zannedenleri şiddetle kınınarak lanetlediklerini açıklayan Kurtuluş, “Müslümanların kutsallarına hakaret etmeyi hiç kimse düşünce ve ifade özgürlüğü ambalajıyla mazur ve meşru gösteremez. Onlarca insanın canına mal olan bu ahlaksız ve provakatif karikatürlerin Türkiye’de Cumhuriyet Gazetesi tarafından yayımlanması tam bir alçaklık ve küstahlıktır.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir