• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.  

Özgür Haber: Binaların Yüzde 95`i Ruhsatsız, Umarız Deprem Olmaz  İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şube Başkanı Tansel Önal, Van`da meydana gelen deprem felaketini Özgür Haber`e değerlendirdi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Önal, Diyarbakır`daki binaların yüzde 95`inin ruhsatsız olduğunu belirterek, deprem felaketinde, Bağlar, Şehitlik ve Huzurevleri`nin büyük bir kısmında çok ciddi hasarların meydana gelebileceğini söyledi.  

Güneydoğu Ekspres: Umutlar Tükeniyor  Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Van`da meydana gelen depremde 25 Ekim saat 19.00 itibarıyla 459 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 352 kişinin yaralandığını bildirdi. Başkanlık tarafından Van Valiliği emrine acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta 3 milyon lira gönderildi.  

Güneydoğu Güncel: Kardeşliğimizi Kimse Bozmaz  Van`da meydana gelen depremin ardından Diyarbakır`da adeta seferberlik ilan edildi. Belediyeler, STK`lar ve vatandaşlardan sonra siyasi partiler de depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir