• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Doğu'da soğuk hava devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Ardahan'da kaydedilirken Ağrı’da ise eksi 13 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda yüksek basınç sistemi etkisi altında olan bölge genelinde, yer yer buzlanma, don ve sis hadisesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 15, Ağrı'da 13, Kars'ta 11, Bitlis'te 10, Van'da 9, Muş ve Hakkari'de 8, Erzurum'da 7, Kars'ta 5, Iğdır'da 2 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 8, Van'da 5, Hakkari'de 3, Erzincan'da 1, Erzurum, Kars ve Muş'ta 0, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 1, Bitlis'te 2, Ağrı'da 4 derece olması tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Bitlis'te 75, Muş'ta 26, Hakkari'de 25, Van'da 24, Ardahan'da 23, Ağrı'da 12, Erzurum'da 9, Kars'ta 8, Erzincan'da 6, Palandöken Kayak Merkezi'nde 80, Konaklı Kayak Merkezi'nde 75, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde 46, Ergan Kayak Merkezi'nde 16 santimetreye ulaştı.

Yetkililer, yüksek kar örtüsü bulanan eğimli ve dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ hadiselerine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Ağrı’da at sahipleri, hayvanlarını soğuktan etkilenmemeleri için üstlerini battaniye ile örterek soğuktan koruyorlar.

Ağrı Fatih Mahallesinde ise kullanılmayan su deposundan damlayan sular soğuğun etkisi ile dondu. Su deposunda soğuktan dolayı yaklaşık 3 metre uzunluğunda sarkıtlar meydana geldi.

Sokakta donan çeşmeler, ağaçlara düşen kırağılarda seyirlik kareler oluşturdu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir