• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Annesinin böbreği ile hayata tutundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batmanlı böbrek hastası Masum Gündüz, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde annesinden nakledilen böbrekle 10 yıldır çektiği sıkıntılarından kurtuldu.

Batman Beşiri ilçesinden gelen 20 yaşındaki Mahsum Gündüz’ün iflas etmiş böbrekleri yapılan operasyonla alındı. Gündüz’ün alınan böreğinin yerine annesinden alınan böbrek nakledildi.

Yaklaşık 3 aydan beri hemodiyalize giren Gündüz, 10 yaşından beri böbrekte taş ve tekrarlayan şiddetli idrar yolu enfeksiyonları nedeni ile böbreklerini kaybetmişti.

Böbrek naklini gerçekleştiren Uzman Dr. Nurettin Ay, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Hastamız annesinden böbrek nakli olmak için kliniğimize başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanın mevcut böbreklerinde sürekli idrar yolu enfeksiyonu gelişmesi nedeniyle nakilden sonra hastaya zarar vermemesi için böbreklerinin alınmasına karar verildi. Bunun için tek bir ameliyatta hastanın her iki böbreğinin laproskopik yöntemle alınmasına karar verildi. Laproskopik yöntemde hastada sadece 5 adet 1 santimetrelik giriş delikleri mevcuttur. Bu yöntem sayesinde hastanın her iki yanında yapılacak olan 15 santimetrelik kesik önlenmiş oldu.” 

Ameliyat sonrası ağrı ve ameliyat sırasındaki kanamanın azaltılmış olduğunu söyleyen Ay, “Hastamız 2 gün sonra taburcu edildi. 3 hafta sonra annesinden yine kapalı yöntemle böbrek alınıp hastamıza nakledildi. Böbrek verici hastamız, ameliyat sonrası 2’inci günde nakil yapılan hastamız 5’inci günde taburcu edildi.” ifadelerinde bulundu.

Ameliyattan sonra konuşan 20 yaşındaki hasta Mahsum Gündüz ise sağlıklı olduğunu ve çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Gündüz, “Allah razı olsun çok acılar çektim. Anlatmakla bitiremem ama şuan sağlıklıyım, mutluyum. İlgilenen doktorlara ve personellere çok duacıyım.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir