• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Adanalılar Peygamber Sevdasıyla yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da Hz Muhammed (SAV) tasvirli karikatürleri kınamak için basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi.Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü tarafından organize edilen telin yürüyüşüne katılım yoğun oldu.

İkindi namazına müteakip 5 Ocak Meydanı`nda toplanan Peygamber Sevdalısı Adanalılar, sloganlar ve tekbirler eşliğinde Çakmak Caddesi`nden toplu şekilde yürüyerek İnönü Parkına ulaştı.

İnönü Parkı`ndaki kitlesel basın açıklaması, Kur`an tilavetiyle başladı.Platform adına basın açıklamasını Hüseyin Ayaydın okudu.

‘And olsun ki Senden önceki Peygamberlerle de alay etmişlerdi, Ben de o kâfirlere bir süre meydan verdim, sonra da tuttum cezalandırdım, o vakit azabım nasıl imiş gördüler.” şeklindeki ayetle açıklamaya başlayan Ayaydın, “Bugünler de yine bir güruh İslam`a ve Müslümanların kutsallarına hakaret etmiş ve bunu özgürlük olarak nitelemişlerdir adı Charlie Hebdo olan sözde mizah dergisi Allah Resulü`nü kategorize etmiştir. Bu yaşananlar tüm Müslümanların sinir uçlarına dokunmuştur. Bizlerde buradan haykırıyoruz ve diyoruz ki Ey Charlie Hebdo dergisi, ey adını andığımızda maymundan başka aklımıza bir şeyi hatırlatmayan dergi, şunu çok iyi bilin ki İslam,izzet ve şeref dinidir zaten bu sizin anlayamayacağınız bir şeydir ” dedi.

“Zalimler için yaşasın cehennem”

Mukaddesata yapılan saldırıların özgürlük kisvesi denilerek yapıldığını ancak bunun özgürlük değil din düşmanlığı olduğunu belirten Ayaydın, "Sizler izzet ve şeref yoksunluğunu basın özgürlüğü adı altında izhar ettiniz İslam`a ve kutsallarına küfretmeyi ibadet saydınız ve en önemlisi de bunun yanınıza kâr kalacağını zannettiniz. Atanız olan Kab bin Eşref`leri, MuseylemetülKezzabları unuttunuz ve akıbetlerini görmediniz belki de görmek istemediniz. Müslümanların dilinde ‘kafirler için yaşasın cehennem`söyleminden başka bir şey bırakmadınız.” ifadelerini kullandı.

“Ey Charlie Hebdodergisi elin kurusun”

Ayaydın,  Fransa`daki dergiye hitaben şunları söyledi:“Dün Mekke`de Resulullah`a (SAV) hakaret eden Ebu Leheb`e söylendiği gibi bizlerde buradan bir kez daha dergi sahiplerine ve Peygamber düşmanlarına şunu söylüyoruz; Ey Charlie Hebdo dergisi dilin kurusun, Ey Charlie Hebdo dergisi elin kurusun inşallah!”

Fransa`nın Cezayir`de yaptığı katliamları da hatırlatan Ayaydın, “Katillerin siz caniler olduğunu buradan bir kez daha haykırıyoruz. Orta Afrika`da, Mali`de, Suriye`de ve Irak`ta hala yapmakta olduklarınızı sizlere buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bu durumu özelde size genelde ise tüm zulümlerin yol arkadaşı olan Amerika`ya ve zalim-kâfir İsrail`e sesleniyoruz. Vallahi biz sizin kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz ve kâfirlerin Müslümanlara karşı birlik olduğunu da görüyoruz, işbirlikçilerin Türkiye ayağına da şunu söylemek istiyoruz.  Ey içimizdeki Fransızlar!Ey yıllarca Müslümanlara Fransız kalanlar! Müslümanlarla aranıza kurduğunuz moderniteduvarlarını üzerinize yıkacağız, bu sebeple Charlie Hebdo dergisine sahip çıktığınızı da biliyoruz. Rabbimizden dileğimiz o dur ki, sizleri öteki âlemde onlarla haşretsin inşallah.”ifadeleri ilebu duruma katkı sunan ve bu durumdan nemalanan yerli işbirlikçilere sert tepki gösterdi.

“Zalimler istese de istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır”

Cumhuriyet gazetesinin karikatürleri yayınlamasını da değinin Ayaydın, bunun Müslümanların İmanını artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacağını dile getirdi. Ayaydın, “İslam düşmanlarına, Peygamber düşmanlarına bir kez daha diyoruz ki; Zalimler istese de istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.” ifadeleriyle açıklamasını bitirdi.

Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı etkinlik, olaysız bir şekilde son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir