• DOLAR 32.476
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2478.596
  • ...
Mersin`de `Şehitler Gecesi` düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Şehitler Gecesi` programı, Hafız Hüseyin Akyürek Hoca`nın okumuş olduğu Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı.

‘Şehitler Gecesi`nde konuşan araştırmacı Ercan Fidan, İslam davasının günümüz insanlarına kolay bir şekilde gelmediğini ve bundan sonraki insanlarında aynı geçmişteki Müslümanlar gibi canları ve malları ile İslam davasına hizmet etmeleri gerektiğini belirtti.

Program, Grup İhya`nın seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından İslam şehitleri için düzenlenen sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Araştırmacı Ercan Fidan Hoca, gecenin önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına Kur`an`ın, “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler ama siz bunu anlayamıyorsunuz.” ayeti ile başlayan Fidan, sahabelerin, Allah`a verdikleri sözlerinde durarak şehit olduklarını, ondan sonra gelen tabiin ve asrımızda nice İslam kahramanlarının da, Allah yolunda canlarını ve mallarını feda ettiklerini söyledi.

“Muhammed`in canı kudret elinde Allah`a yemin ederim ki ben isterim ki, Allah yolunda cihat edip şehit olayım sonra tekrar cihat edip şehit olayım. Sonra tekrar cihat edeyim ve şehit olayım. Ve isterim ki  bu kıyamete kadar devam etsin” şeklindeki Peygamber Efendimizin hadisinden örnek veren Fidan şöyle devam etti: “ Yani bunu bu şekilde dile getiren, âlemlerin yüzü suyu hürmetine yaratılmış olan Hz. Muhammed (SAV)` dir. Peygamber Efendimizin şahadeti istemekle, şahadetin ne kadar yüce bir mertebe olduğunu görmekteyiz.”

İslam tarihinde Sad Bin Abdulvakkas ile Abdullah Bin Cahş`ın arasında geçen meseleyi anlatan Fidan, “İslam tarihinde böyle belki yüz binlerce şahadet örnekleri vardır. Peygamber Efendimizden ta günümüze kadar Allah dinine kendisini adamış, onun davasına hizmet etmiş. Onların yolunu takip edecek olan bizler  de, bizden önceki seleflerimizin, rehberlerimizin yaptığı gibi Allah yolunda çalışmaktan ve hayırlı işler yapmaktan biran an bile geri durmamalıyız. Bizden öncekilerin yaptığı çalışmalar neticesinde bizler bugün bir araya gelmiş İslam`ı konuşabiliyoruz. Eğer Allah Resulü o fedakârlıkları göstermemiş olsaydı, bugün dünyada 2 milyarın üzerinde Müslüman olmazdı. Bizlere düşen  de bizlerden önce bu uğurda İslam davası için her türlü fedakârlıkları yapmış olanların yaptıkları gibi yapmalıyız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından seslendirilen ilahi ve ezgiler ile program devam etti.

Sunucu İsrafil Taştan, okuduğu şiir ile katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Hafız Hüseyin Akyürek Hoca`nın yaptığı dua ile program son buldu. (Osman Öksüz- İLKHA)      

Bu haberler de ilginizi çekebilir