• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...

Tekirdağ'da havanın ısınmasıyla balıkçıların yeniden denize açılması, balık fiyatlarının düşmesini sağladı. Yüzü gülen balıkçılar, tezgahlardaki balık çeşitlerini de arttırdı. Tekirdağ sahiline balık almaya giden vatandaşlar da fiyatlardan memnun olduklarını dile getirdi.

Fiyatların geçen haftaya oranla düştüğünü söyleyen balıkçı Hasan Erol, "Çinekopun kilosu 25-30 liradan 20 liraya düştü. Hamsi 20 liraydı, istavrit 20 liraydı, fiyatları normale döndü. 12 ve 15 liradır istavritin kilosu. Hamsi de 15'e düştü. Şu anda barbunya, lüfer ve kalkanın fiyatları yüksek" dedi.

Satışların normal haline döndüğünü belirten Erol, "Havaların düzelmesi ve denizde lodos olmamasından kaynaklanıyor ve kayıkların rahat avlanmasından dolayı fiyatlar böyle. Şu anda çinekop, istavrit ve hamsi çok giden balıklar. Karadeniz mezgiti de güzel" ifadesini kullandı.

Balık almaya gelen Adem Tanyılmaz ise, "Balık fiyatları normal. Geçen hafta 25 falandı, şimdi ise 20'ye yakın. Güzel şu anda, çinekop alıyoruz. Hamsi alıyorum, normal yani fiyatlar. Geçen hafta soğuktan dolayı fiyatlar yüksekti, şimdi demek ki balıkçılar daha rahat çıkarıyorlar. Daha fazla bollaştığı için fiyatlar düşmüş" dedi.