• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yapıcıoğlu: O gece Cizre`de onbinlerce mermi sıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından, ‘HÜDA PAR Kayapınar İlçe Olağan Kongre`si düzenlendi.

Bir düğün salonunda düzenlenen kongreye, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HÜDA PAR Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Demir ve partililer katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gündeme dair bazı konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fransa`da yayım yapan Charlie Hebdo adlı mizah dergisinin, Hz. Muhammed`e (S.A.V),  yayımladığı karikatürle hakaret etmesine tepki gösteren Yapıcıoğlu, kimsenin, basın ve ifade özgürlüğü adı altında başkasının inancına saygısızlık edemeyeceğini belirtti.

“Yaptığınız edepsizlikten dolayı İslam ümmetinden özür dileyin”

Hz. Peygamber`e hakaret edenlerin İslam ümmetinden özür dilemesi gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Ocak ayı başında, sürekli Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimize hakaret içerikli çizimler yapan Charlie Hebdo isimli bir derginin çalışanlarına yönelik silahlı eylem oldu. İfade özgürlüğü olarak sunmaya çalıştıkları şey, asla bu kapsamda değerlendirilebilecek bir şey değildir. Sınırsız özgürlük tarifi yoktur. Bir densiz egosunu tatmin edecek diye bir milyar 700 milyon Müslüman`ın ciğerini incitecek edepsizlikler yapamaz. Bu hakkı nereden buluyorsunuz? Sadece İslam peygamberine hakaret etmekle kalmıyorlar. Hz. İsa hakkında da çok saygısızca, edepsizce karikatürler çiziyorlar. Buna rağmen Müslümanlardan özür dilemelerini bekliyorlar.  Siz, önce yapmış olduğunuz edepsizlikten dolayı İslam ümmetinden özür dileyin. Peygamber`imiz, bize annemizden, babamızdan, eşimizden, çocuklarımızdan hatta kendi nefsimizden daha sevgilidir. Bunu öğrenecek, edep dairesinde oturmayı da bilecekler. Bu saygısızlığa tepkisiz kalmayacağız.” dedi.

“Dünya liderlerinin katledilen masum Müslümanlar için yürüdüğünü gördünüz mü?”

İfade özgürlüğü ilkesini savunduğunu iddia eden Charlie Hebdo dergisinin, 2008 yılında dönemin Fransa cumhurbaşkanının oğlu hakkında çizdiği karikatür nedeniyle 80 yaşındaki çalışanını işten çıkardığını hatırlatan Zekeriya Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

“O karikatürist, bugün dedikleri gibi, ‘Fikir özgürlüğü var` deyince kovuldu. Hani ifade özgürlüğü? Mesele ifade özgürlüğü değil, mesele İslam ümmetini de Hıristiyan Katolikler gibi dinleri konusunda tepkisiz hale getirmek. Bu dergiye yönelik düzenlenen saldırıda 12 dergi çalışanı hayatını kaybetti. Elbette İslam dini masum kişilerin katledilmesini hoş görmez. O adamların masum olup olmadıklarını da bir kenara bırakalım. Fakat siz, son birkaç yılda milyonlarca Müslüman`ın kanını akıttınız. Budist çeteleri, Arakan`da Müslümanları doğruyor, etlerini pazarda satıyor. Mısır`da bir buçuk sene önce darbeye karşı direnen 2 binin üzerinde Müslüman öldürülmedi mi?  

Dünya liderlerinin kol kola girip masum Müslümanlar için yürüdüğünü gördünüz mü? Bunları görün. Fransa`da ölen 12 kişi, diğerlerini de katarsanız 17 kişi için dünyayı ayağa kaldıranlar, İslam beldelerinde katledilen 10 milyonu aşkın Müslüman topluluğunu sadece istatistik olarak görüyorlar. İnsan hakları derken kendileri gibi efendilerin haklarından bahsediyorlar.”

“Cizre`de bir cami ile Kur`an kursu ateş altına alındı”

27 Aralık`ta PKK tarafından Cizre`de Müslümanlara yönelik yapılan saldırılara değinen Yapıcıoğlu, “Aralık ayı başında İslam`ın başka bir şiarı olan tesettüre saldırı olmuştu. Tesettüre yapılan saldırıyı protesto etmek için 13 Aralık günü Cizre`de Mustazaflar Cemiyeti`nin Kadın Kolları bir basın açıklaması yapmıştı. Basın açıklamasının olduğu günün akşamı Cizre Nur Mahallesi`ndeki parti üyelerimize ve evlerine yönelik silahlı saldırı olayı oldu. 27 Aralık`ın ilk saatlerinde, Nur Mahallesi`ndeki 20 ev, bir kamu kurumu, bir cami ve Kur`an kursu yoğun bir şekilde ateş altına alındı. Üç katlı bir binada 2 binin üzerinde mermi izi vardı. O gece 10 binlerce mermi sıkıldı. Kürtlerin kendi arasında çatışmasının hiç kimseye fayda vermeyeceğini söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Söyledikleri yalanlar hiçbir zaman tutmayacak”

Bazı basın-yayın kuruluşlarının, Cizre saldırılarını ‘PKK – HÜDA PAR çatışması` şeklinde çarpıtmaya çalışmasına tepki gösteren Yapıcıoğlu, “Bir kısım basında ‘PKK-HÜDA PAR Çatışması` şeklinde çarpıtma var. Bu kasıtlıdır ve bir oyundur. Bu oyuna gelmeyecek ve oyunu deşifre edeceğiz. Çünkü bir tarafta silahlı bir örgüt varken, diğer tarafta da siyasi bir parti var. Ahlaktan yoksun olanlar, ‘Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç HÜDA PAR`ı ziyaret etti, ondan sonra bize saldırdılar.` dedi. İnsanların aklıyla bu kadar alay etmeyin. Size inanmak isteyenleri inandırabilirsiniz ama gerçekler eninde sonunda ortaya çıkacak. O gerçekler ortaya çıktığında insan yüzüne çıkamayacaksınız. Çatışma diyorsunuz da neden mermiler hep tek bir tarafa gitmiş? Neden yanan evler, duvarları delinen evler hep HÜDA PAR`lıların? Yalan söyleyen insan durmaz. Söyledikleriniz tutmaz ve tutmayacak. Niyeti kötü olanların hesabı hiçbir zaman tutmaz.” şeklinde konuştu.

“Hizbullah Cemaati Rehberi Hüseyin Velioğlu yargısız bir şekilde katledildi”

Yapıcıoğlu, devlet içinde örgütlenen ve paralel yapı denilen oluşumlar tarafından katledilen Müslümanların olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

“Devlet içerisinde kirli pek çok odağın olduğunu herkes artık biliyor. Allah bilir daha başka neler var? İslami camialara pek çok kumpas yapıldı. Çoğu kaçırılarak şehit edildi ya da operasyonda yargısız infaza tabi tutuldu. Batman`da Cevzet Soysal 1998 yılında kayboldu. Kendilerine jitemci süsü verilen polisler tarafından katledildi. Bundan 15 sene önce İstanbul Beykoz`da bir operasyon oldu. O operasyonda Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu, yargısız bir şekilde infaz edildi. Hepsini rahmetle anıyorum. Allah, cümlesine rahmet eylesin ve haklarını bırakmasın. Hizbullah`ın arşivinin ele geçirildiği söylendi. O arşivler, paralel devlet yapılanması dedikleri yapının elinde. Neden bu arşiv devlete verilmiyor? Çünkü Hizbullah yetkilileri, ‘Arşiv açılırsa devletin içerisindeki kirli pek çok odak ortaya çıkacak`  dedi. Ama onlar açmıyorlar. Açarlarsa bu iftiraları o kadar kolay yapamayacaklar.”

“Çözümden kastettikleri şeyin ne olduğunu bilmiyorlar”

Uzun süreden bu yana devam eden çözüm sürecinin şeffaf zemine oturtulmadığını, bu nedenle sürecin kolay kolay anlaşılmadığını kaydeden Zekeriya Yapıcıoğlu, “Hükümetin, çözüm süreci ile ilgili ağzında sakız ettiği bir şey var. Kamu düzeni sağlanmadan bu süreç yürümez diyorlar. Çözüm süreci ile ilgili çizdikleri pembe tablolara rağmen durumun çok parlak olmadığını görüyorlar. Baştan beri birbirlerine güvenmiyorlar zaten. Ben bu sürece inanmıyorum ama masadan kalkan taraf ben olmayayım diyorlar. Böyle bir süreç nasıl yürütülüyor, şeffaf olmadığı için anlamak çok kolay değil. Daha çözüm sürecinin ne olduğu konusunda anlaşabilmiş değiller. Çözümden kastettikleri şeyin ne olduğunu bilmiyorlar. Süreç, bu süreci yürütenler olumlu bir şekilde sonuçlanırsa ben bundan siyaseten karlı mı çıkarım hesaplı mı çıkarım diye tıkanıyor.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, HÜDA PAR Kayapınar İlçe Başkanlığına Mehmet Demir seçildi. (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir