• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
`Hz Peygamber`e yapılan hakaretler kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Fransa`da 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ilk sayısında Hz. Muhammed`in karikatürünü yayınlayan Charlie Hebdo dergisinin özel sayısından 4 sayfayı yayınlayan Cumhuriyet gazetesi ve ona destek verenleri protesto etti.

Gülistan Caddesi`nde İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen protesto eyleminde basın açıklamasını platformun dönem sözcüsü Dr. Davut Okçu okudu. Hz. Peygamber`e yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu söyleyen Okçu, İslam`a ve diğer inançlara hakaret edenlerin masum sayılamayacağını dile getirdi.

Batının son zamanlarda artan İslam düşmanlığına vurgu yapan Okçu, “Ne var ki, saldırı sonrasında yükselen İslam karşıtı söylem ve eylemlerden cesaret alan dergi, çıkardığı ilk sayısında yine Peygamber Efendimizi çizerek kapağına taşımıştır. İslam'ın anlamı ‘barışı tesis etmek`, elçisinin görevi de ‘alemlere rahmet` olmaktır. Hal böyleyken İslam'ı terör ile yan yana koyanları ve Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa`yı (s.a.v) dillerine dolayanları telin ediyoruz. Bu saldırlar, ne İslami, ne insani ve ne de evrensel açıdan ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Kutsal değerlerimize yapılan bu saldırılar büyük bir saygısızlıktır ve Müslümanları ötekileştirme çabalarıdır.” dedi.

Dünya liderlerini eleştiren Okçu, “Bugün herkes şunun farkındadır ki Batı, bir ülkeye demokrasi götürmekten bahsediyorsa orada bombalar patlayacaktır, orada çocuklar ölecektir, orada kadınlar ölecektir, orada kan akacak, gözyaşı dökülecek ve feryatlar kopacaktır.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesinin de her fırsatta İslami değerleri hedef aldığını belirten Okçu, “Onlarca insanın canına mal olan bu ahlaksız ve provokatif karikatürlerin Türkiye`de Cumhuriyet gazetesi tarafından yayımlanması tam bir alçaklık ve küstahlıktır. Tevhid, adalet, ahlak ve özgürlük Peygamberi Hz. Muhammed`in mesajına ve hatıratına olan sadakatimizi bir kez daha ilan ediyor; düşmanca ve küstahça iftira dolu karalamaları meslek edinen güruhu da lanetliyoruz.” diyerek sert tepki gösterdi.

Basın açıklamasına katılan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise, “Hz Muhammed`e yapılan çirkin saldırıyı ve bu çirkin saldırıya maşa olan Türkiye`deki bazı basın yayın organları ve kalemşörleri telin etmek için bir araya geldik. Avrupa`nın riyakarlığı ve iki yüzlülüğü burada da ortaya çıkıyor. Elbette ki biz inançlarımıza, inandığımız gibi evladımızdan, eşimizden, çoluk-çocuğumuzdan, anne ve babamızdan daha kutsal bildiğimiz Nebimize, Resulümüze dil uzatılmasını asla ve asla kabul etmeyiz.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, tekbir getirerek dağıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir