• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Hastane Personellerinden "Bizim alın terimizle iş yapıyorlar." iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır ‘da merkezinde faaliyet gösteren özel bir hastanede çalışan sağlık personelleri 4 aya yakın bir süredir maaşlarını alamadıkları söyleyerek, hastane yönetimi hakkında ilginç iddialarında bulundu.

Son zamanlarda artan istifalar ile iş yoğunluklarının arttığını söyleyen personeller, hastaların bu durumdan dolayı hem yakındıklarını hem de mağdur olduklarını dile getirerek, tüm bu yaşananların temel sebebinin personellerin maaşlarının verilmemesi olduğunu söyledi.

İsimlerinin verilmesini istemeyen hastane personelleri, asgari ücretle ay sonunu zor getirdiklerini ancak bu sıkıntıları yetmezmiş gibi maaşlarını da 4 aydır alamadıklarını söylediler.

Personeller, “Defalarca grev yapmak istedik, ancak sürekli işten çıkartacaklarını söyleyerek tehditlerde bulundular. Hastane sahiplerinin bize vermesi gereken maaşlarımızı Ankara’da İzmir’de Mersin’de ve Muğla’da çeşitli sektörlere yatırım yaparak değerlendirdiklerini defalarca duyduk. Bizim alın terimizle iş yapıyorlar.” ifadelerini kullandılar.

Hastane Personelleri “Şaşırıp Kaldık Ne Yapacağımızı Bilemiyoruz”

Özel sektörde çalışmanın oldukça zor ve sıkıntılı olduğunu söyleyen hastane personelleri tüm bu sıkıntıların yanında yaşadıkları bu durumdan dolayı da şaşkın olduklarını ne yapmaları gerektiğini bilmediklerini söylediler.

Zamanında ödenmeyen maaşların kendilerini çok zor durumda bıraktığını ifade eden mağdur hastane çalışanları sözlerine şöyle devam ettiler.

“Alışveriş yaptığımız esnafın önünden geçemiyoruz. Ailemizin çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. İcralık olduk, elektriklerimiz kesildi, kiralarımızı ödeyemedik. Hakkın hukukun arayışındayız.”

“Hastanede çalışan 45’e yakın Doktor Aralık ve Ocak ayı maaşlarını alamadılar”

Elemanı oldukları hastanenin Ankara’da iki ayrı şubesinin olduğunu ve bu şubelerinde çalışan personellerin maaşlarını düzenli bir şekilde aldıklarını söyleyen hastane çalışanları, ortada ekonomik anlamda bir sıkıntıları olmadığı halde bu maaşı ödemiyor olmalarını anlamakta zorluk çektiklerini söylediler.

Mağdur personeller, “ Toplamda 420 personel çalışıyor. İstifa etmeye zorlanıyoruz. Tehdit ediliyoruz. İşimizi bırakırsak içeride olan maaşlarımızın da verilmeyeceği söyleniyor. Hastanede çalışan 45’e yakın Doktor Aralık ve Ocak ayı maaşlarını alamadılar. 12 kişilik Kardiyoloji Yoğun Bakım personeli dün (15 Ocak 2015)  itibarı ile istifalarını verdi. Bir aydır hastanede birçok cihaz çalışmıyor. Asansörler yetersiz, hastalar mağdur ediliyor. Gereken neyse yapılsın istiyoruz. ‘’ şeklinde konuştular

“Gönderilen müfettişlerini işlerini olması gerektiği gibi yapmalarını istiyoruz”

Sağlık sektörüne emek veren doktorlar, hasta danışmanları, hemşireler, temizlik personelleri olarak SGK’ ya başvurduklarını ve bu konuyla ilgili olarak incelemelerin yapılacağını kendilerine söylendiğini belirten mağdur personeller, “Edinilen bilgilere göre bugün SGK yetkili müfettişleri denetlemek için hastaneye geldi. Bu olayın üzerinin örtülmemesi gerektiğini ve gönderilen müfettişlerini işlerini olması gerektiği gibi yapmalarını istiyoruz. Bir an önce emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Tehditlere rağmen gerek hukuk, gerekse insani ve vicdani mücadelemizi sürdürmeye de devam edeceğiz ve haklarımızı alacağız.” ifadelerini kullandı. – İLHKA    

Bu haberler de ilginizi çekebilir