• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
HÜDA PAR`dan Şeyh Said Efendinin ailesine taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR heyetini Şeyh Said Efendi`nin torunu ve eski milletvekili Abdlillah Fırat, Şeyh Ahmet`in torunu Hasan Fırat, ve diğer aile fertleri karşıladı.

HÜDAPAR camiasının taziye tevliyetlerini Fırat ailesine ileten Yavuz, Şeyh Said Efendi`nin yollarından öncülerinden biri olarak gördüklerini bu münasebetle taziyede mutlaka bulunmaları gerektiğini söyledi. Şeyh Said Efendi`nin hem alim, hem arif hem de kıyam önderi olduğunu söyleyen Yavuz, bu yönü itibari ile Şeyh Said`in İslam dünyası tarafından da tanındığını sözlerine ekledi.

Abdulillah Fırat olumsuz hava şartlarına rağmen HÜDA PAR`ın taziyeye gelip sahiplenmelerini onurlandırdığını söyledi.

Şeyh Said`in İslam`a olan bağlılığına değinen Fırat İki küçük yavrusuyla Şeyhin karşısına çıkan babaanneleri, “Efendi beni bu küçük yavrularla kime bırakıyorsunda gidiyorsun”  sözlerine karşılık Şeyh Said Efendi en ufak bir gevşeme göstermeden hakiki bir alime yakışan şu sözleri söylediğini hatırlattı: ‘Hatun! Ceddim İmam Hüseyin ne yapmışsa ve nasıl davranmışsa ben de öyle yapmak zorundayım. Siz de o güzide insanların çektiği eziyet ve sıkıntıları çekeceksiniz. Ama rabbimiz sizi muhafaza edecektir. Gün namus-u ekbere sahip çıkma günüdür. Benim yerimde oturmam doğru olmaz.” Dedi.

Okunan Kur`an ve yapılan duanın ardından HÜDA PAR genel sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet başta vefat eden Şeyh Ahmet Efendi`nin oğlu Şeyh Hasan Efendi ve Abdulillah Fırat olmak üzere Fırat ailesine sabrı cemiller niyaz ederek taziyeden ayrıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir