• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Elektrik kesintisi sanayi esnafını mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nizip ilçesi sanayi sitesinde elektrik kesintilerinin sıkça yaşandığını ve esnafın iş yapamaz hale geldiğini belirten Nizip Sanayi Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Kök: “Elektrik dağıtımını yapan şirket özelleşti, bunun ardından elektrik kesintileri çoğaldı. Esnafımız kesintiler olunca daima bizi arıyor, biz de Nizip de muhatap bulamıyoruz. Telefon edince Adana'ya yönlendiriliyoruz. Nizip arızalarının Nizip'te çözülmesi gerekiyor. Bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz.” dedi.

Nizip Marangozlar Odası Başkanı Nedim Çalışkan da son günlerde artan kesintilerden dert yandı. Kesintilerin işlerini çok aksattığını ifade eden Çalışkan, “Bu kesintiler bilinçsizce, habersiz yapılıyor bu da biz de sıkıntılara sebep oluyor, işlerimiz gecikiyor. Gecikme dolayısıyla zararımız oluyor, esnafımız bundan şikayetçi. Özelleştirme yapıldıktan sonra bu sorunlar daha da arttı. Bizim Nizip`de ulaşabileceğimiz ve sorunlarımızın çözülmesi için gidebileceğimiz bir merkez oluşturulması gerekir. En ufak bir yağışta elektrik kesiliyor. Kesilmeler bir iki saat sürüyor. Yetkililerden bu konuya ilgi göstermelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“Parasını takır takır almasını biliyorlar”

Sanayi esnafından Ahmet Öğüt ise şikayetini şöyle dile getirdi: “Gün içinde elektrik kesilince 3 saat gelmiyor. Kesintiden dolayı ya belediye başkanını ya da sanayi başkanını arıyoruz, rahatsız ediyoruz. Bu, halkın genel bir sorunu. Bu sorunun gerekli mercilere ulaştırılması gerekiyor. Parasını takır takır almasını biliyorlar, ödemeyince kesmesini biliyorlar ama kesintide arıyoruz muhatap bulamıyoruz. Aynı zamanda saat okumada yanlışlık yapıp, yanlış okuduklarında fazla kesileni mecburen ödetiyorlar. Bu olay sadece benim değil bir çok kişinin de başına geldi. TEDAŞ`da bir lakaytlık var.” diye dert yandı.

Esnaf Hüseyin Akçay da, “İşe başlama sırasında bakıyoruz elektrik kesilmiş; işçilerimiz var, bunlara maaş ödüyoruz ve bu bizim zararımıza oluyor. Bir saat otursak kaç milyar zararımız oluyor. Telefon ettiğimizde bizi 2-3 saat uğraştırıyor.” dedi.

Ender Dağhan isimli esnaf ise “Burada biz simit poğaça imalatı yapıyoruz. Bütün makinelerimiz elektrikle çalışıyor. İşçilerimiz var, elektrik olsa da olmasa da maaş vermek zorundayım. Elektrik kesintisi bizi çok mağdur ediyor.” şeklinde konuştu. (Bayram Çakar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir