• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
`Peygamberimize yapılan hakareti kabul edemeyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`nın başkenti Paris`te Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimizi (SAV) tasvir ettiği karikatürler ve sonrasında yaşanan olayları İLKHA`ya değerlendiren Gaziantepli STK yetkilileri; İslam coğrafyasında 12 milyon Müslüman katledilirken kimsenin sesinin çıkmadığını, Batı`da ise 12 kişinin ölmesiyle tüm dünyanın ayağa kalktığını, bunun ise tam bir ikiyüzlülük ve çifte standart olduğunu belirttiler.

“Onların dini onlara bizim dinimiz bizedir”

Karikatür olayını değerlendiren Nizip Nida-Der Başkanı Muhittin Açıkgözoğlu, “Hiçbir Müslümanın, Peygamber efendimize yapılan hakareti kabul etmesi mümkün değil. Biz Müslümanlar olarak, İslam alemi olarak hiçbir şekilde hiç kimsenin ne dinine ne inancına hakaret ettik. Allah Resulü'nün de belirttiği gibi ‘Onların dini onlara bizim dinimiz bizedir` Biz kendi dinimize ve kendi peygamberimize hakaret edilmesini istemediğimiz gibi başkalarınınkine de hakaret etmeyiz. Zaten o peygamberler de bizim peygamberlerimizdir. Biz tüm peygamberlere iman etmişiz. Ama gelin görün ki Hıristiyan alemi Yahudi alemi bunu anlamıyor ve insanlarına da bunu anlatamıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Küfür tek millettir”

Batının topyekün İslam ve Müslümanlara karşı tavır takındığını belirten Açıkgözoğlu, “Küfür tek millettir, sözü boşa söylenmemiştir. Milyonlarca Müslüman öldürülürken sessiz kalanlar, kör olanlar, görmezden gelenler, 12 tane kendi vatandaşı öldürülünce ayağa kalktı. Tabi onlar da insandır, onların da yaşama hakkı vardır ama başkalarının yaşam hakkını ihlal etmeden yaşamak lazım. Başkasının hakkını ihlal etiği zaman kendisine iğne batınca ses çıkarmaması lazım.”dedi.

“Katledilen 12 milyon Müslüman var”

Batının Müslümanlara karı çifte standartlarına dikkat çeken İhsan-Der Başkanı Halil Vural ise, “Yapılan saldırı sonucunda 12 kişinin ölmesi ile neticelenen olay için ayağa kalkan dünya liderlerini iyi tanımak lazım. Yine bu liderlerin saldırısı sonucu katledilen 12 milyon Müslüman var. Bu katliamlara karşı kimsenin sesinin çıkmaması, batının ikiyüzlülüğünü net bir şekilde ortaya koymakta.” şeklinde konuştu.

“Demokrasi putları ellerinde patlamıştır”

İslam`a yönelik hakaret ve saldırılarının, özgürlük kisvesi denilerek yapıldığını bunun ise asla kabul edilemeyeceğini belirten Vural, “Basın özgürlüğü adı altında hiç kimse İslam'a ve İslami değerlere saldırı hakkını kendisinde bulamaz. Söz konusu katledilenler Müslüman olunca kimseden çıt çıkmazken batıda herhangi birinin ölmesi veya öldürülmesi olayına dünyanın ayağa kalkması bizlere şunu gösteriyor ki; batı ve batı medeniyetinin İslam coğrafyasına vereceği hiç bir şey kalmamış. Hatta süsleyerek insanlara sunmaya çalıştığı demokrasi putları ellerinde patlamıştır. Yapılan bu adaletsizliği tüm STK'ların dile getirmesi gerekir” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Allah Teala, Peygamberimizin karikatürünü yapan kişiyi lanetinde boğsun”

Konu hakkında duygularını dile getiren Belkıs Mahallesi Muhtarı Hüseyin Taş da İslam Peygamberine yönelik hakaret içerikli karikatürlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Batının İslam düşmanlığını açıkça sergilemekten kaçınmadığını vurgulayan Taş, “Suriye`de, Filistin`de ve Arakan`da ölen binlerce kişi için hiç kimsenin sesi çıkmazken bu öldürülen 12 kişi için tüm dünya ayağa kalkıyor. Aynı duyarlılığın Müslümanlar için gösterilmesini istiyoruz. Bu olaylar, Müslümanları karalamak için yapılmış bir komplodur. Allah Teala, Peygamberimizin karikatürünü yapan kişiyi lanetinde boğsun inşallah. Buradaki STK'ların da bunu lanetlemek için basın açıklaması yapmaları gerekir.” dedi.

Görüşlerini aldığımız İlçe Müftüsü Osman Şekerci, “DİYANET İşleri Başkanımız Mehmet Ali Görmez`in ‘Vahşete dayalı ölümlerin, Şam`da Bağdat`ta olmasıyla Paris`te olmasının farkı yoktur. Son 10 yılda İslam coğrafyasında acılarla kıvranan 12 milyon insan katledildi, yok edildi. Geçen hafta Paris`te yine hiçbir şekilde hiçbir müminin, hiçbir aklıselimin kabul etmeyeceği 12 insan hunharca katledildi. Ama 12 milyon insanın katledildiğine ses çıkarmayan insanlığın sadece 12 kişiye düzenlenen bir cinayet sebebiyle ayağa kalkmasını ibretle izledik.` şeklindeki açıklaması, sadra şifa bir açıklamadır. Diyanet İşleri Başkanımızın yaptığı bu açıklamaya katılıyoruz ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı. (Bayram Çakar-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir