• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
Kızılay Kan Bankası`ndan Sağ-Çev`e Teşekkür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalılar Platformu üyesi Sağ-Çev öncülüğünde Pazar günü Van`da gerçekleşen büyük depremde yaralılar için kan bağışı kampanyasına Peygamber Sevdalıları Platformu ve Sağ-Çev, üyeleri ve gönüllüleri yoğun ilgi gösterdi. Gösterilen ilgi karşısında bütün kan ünite depolarının dolduğu öğrenildi.

 

Konuyla ilgili olarak Sağ-Çev Başkan Yardımcısı Hasan Emrah Yıldız şu açıklamalarda bulundu; "Van`da gerçekleşen büyük depremde yaralanan kardeşlerimiz için Batman genelinde üyelerimiz, gönüllülerimiz ve vatandaşlarımızın sayesinde yeterince kan topladık. Allah (cc) kampanyaya katılan tüm kardeş ve bacılarımızdan razı olsun."

 

Yıldız ayrıca, AB pozitif ve tüm negatif kan gruplarında sıkıntı çektiklerini ve ihtiyaçlarının olduğunu, bu kan gruplarında bulunan vatandaşların Sağ-Çev ile irtibata geçmelerini rica etti.

 

Kızılay Kan Bankası Müdürü Dr. Cihan Önder ise şu açıklamalarda bulundu: "Dünden beri Peygamber Sevdalıları, Sağ-Çev, Memur Sen, Milli Eğitim ve Sağlık Sen desteği ile 155 ünite kan topladık. Şu an tüm depolarımız doldu fakat AB (+) pozitif ve tüm negatif kan gruplarında ciddi bir sıkıntı var vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Kan bağışının bir, iki güne sığdırılmamalıdır bir haftaya yayabiliriz böylece depremzedelere de taze kan temin edebiliriz" şeklinde konuştu.

 

Önder, "Yardımda bulunan tüm teşkilatlara ve STK`lara teşekkürü borç bilir, sağduyuları için kendilerini canı gönülden kutlarım" dedi.

Halid Coşkun - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir