• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
İBB`den Basına Kısıtlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 ERKAN YAVUZ / DOĞRUHABER - Bugüne kadar sarı basın kartı sahibi gazetecilerin toplu taşıma araçlarında sayı kısıtlaması olmaksızın ücretsiz seyahat edebildiği kartlarla artık sadece günlük 10, aylık ise en fazla 220 kez yolculuk yapılabilecek.

31.01.2013 tarihinde alınan ancak tepkiler dolayısı ile o dönem uygulanmayan karar yılbaşından itibaren yürürlüğe konuldu. Bu yeni karar, basın mensuplarını kapsarken, polisler başta olmak üzere, pek çok ücretsiz kart sahibi grubu kapsam dışında tutması ise ayrıca dikkat çekti.

Konuyla ilgili İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMED DER)`den yazılı bir açıklama yapıldı. İBB`nin yeni uygulamasının eleştirildiği açıklamada basın mensuplarını kısıtlayan uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiği belirtildi.

İBB BU YANLIŞINDAN BİR AN ÖNCE DÖNMELİ

İBB`nin basın mensuplarına yönelik kısıtlamasının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:
“İstanbul`da trafik yoğunluğu dolayısıyla basın mensupları göreve giderken genellikle toplu taşıma araçlarını kullanmaktadırlar. İBB`nin almış olduğu bu karar basın mensuplarını kısıtlayan, seyahatlerini engelleyen bir karardır. İBB bu yanlışından bir an önce dönmelidir. İBB basın mensuplarının haklarını engellemekten ziyade daha fazla sosyal hak ve imkân tanımalıdır” İşte basın açıklamasının tam metni…

İBB, BASINA ENGEL DEĞİL İMKÂN TANIMALIDIR

Dünyanın dört bir yanında gazetecilerin hakları, sosyal imkânları genişletilmekte ve toplumu bilgilendirme gibi önemli bir görevi üstlenmiş olan basın mensuplarını kısıtlayan bütün engeller kaldırılmaktadır. Ancak bu durumun, Türkiye`de tersine işlediğine şahit oluyoruz.

Yılbaşından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sarı basın kartı sahiplerine vermiş olduğu ücretsiz ve sınırsız kartlara sınırlama getirdi. 31.01.2013 tarihinde alınan ancak daha önce tepkilerden dolayı uygulanmayan karar yılbaşından itibaren işleme kondu.

Daha önce sarı basın kartı sahibi gazeteciler toplu taşıma araçlarına herhangi bir sınırlama olmadan binebiliyorlarken yeni uygulama ile artık sadece günlük 10, aylık ise en fazla 220 kez yolculuk yapabilecekler.

İstanbul`da trafik yoğunluğu dolayısıyla basın mensupları göreve giderken genellikle toplu taşıma araçlarını kullanmaktadırlar. İBB`nin almış olduğu bu karar, basın mensuplarını kısıtlayan, seyahatlerini engelleyen bir karardır. İBB bu yanlışından bir an önce dönmelidir. İBB basın mensuplarının haklarını engellemekten ziyade daha fazla sosyal hak ve imkân tanımalıdır.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir