• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
BATSO`dan Yardım Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Sanayi Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nasıroğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Türkiye tarihinin en şiddetli depremlerinden birine maruz kalan Van halkının yardım çığlıklarına ses verme zamanı olduğunu belirterek yardım çağrısında bulundu.

 

Yardıma ihtiyacı olanların sadece enkaz altında kalanlar olmadığını hatırlatılan açıklamada, "Onlar için kurtarma ekipleri zaten kesintisiz çalışıyorlar. Onların dışında kesintisiz devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle evlerine giremeyen 1 milyonun üstünde Vanlı kardeşimizin olduğunu unutmayalım" ifadelerine yer verildi.

 

STK`lar ve halkın desteğiyle önemli ölçüde yardım toplandığını ancak bunun yeterli olmadığını belirten BATSO Başkanı Nasıroğlu, "Biz siyasi ideolojileri bırakıp zor durumdaki bir insana tek yürek olarak yardım edecek kadar duyarlı bir milletiz. Enkazdan kolunu, bacağını belki ailesini kaybederek çıkarılan hiçbir insanın yarasını kapayamayız bunu biliyoruz ancak önce dualarımız sonra yardımlarımızla az da olsa hayatta kalma mücadelelerine destek olacağımıza inanıyoruz" dedi.

 

Artçı sarsıntıları yüreğinde de hisseden Batmanlıların ilk günde gösterdikleri yardımseverliği devam ettirmelerini isteyen Nasıroğlu, kendilerinin de Oda olarak yardımlarına devam ettiklerini belirtti.

Veysi Rüzgar - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir