• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
`Peygamberimize Yapılan Hakaret Terörizmdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet gazetesinin Peygamberimize hakaret içerikli karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo`nun son sayısından bazı karikatürleri yayınlaması ve gazetenin köşe yazarları Ceyda Karan ile Hikmet Çetinkaya`nın söz konusu derginin kapaktan verdiği iğrenç karikatürü köşelerinde yayınlamaları üzerine bugün Cumhuriyet Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusundan önce Çağlayan Adliyesi önünde toplanan Sivil Toplum Kuruluşları bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına destek verenler arasında Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörlüğü, Özgür-Der, Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı M. Şakir Direkçi, Gazeteci-Yazar Adem Özkese ve çok sayıda kişi katıldı.

“Peygambere sövmek, hakaret etmek, Müslümanları milyonlarca defa öldürmekten çok daha büyük bir terörizmdir”

Düzenlenen basın açıklamasında bir konuşma yapan Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, “Bugün basın özgürlüğünden dem vuranlar, şiddette karşı olduğunu söyleyenler, yalan söylüyorsunuz! Sizler şiddete değil, sizler İslam`a ve Müslümanlara karşısınız. Şiddete karşı olduğunu söyleyen sizler, Kemalist diktatörlüğün onlarca yıldır bu ülkede işledikleri zulme ve şiddete karşı çıkmadınız. Esad`ın Şebbihalarına destek verenler şiddete karşı olduğunuza kimleri inandırabilirsiniz?  Peygamberimize yapılan saldırı ve hakaretler dört dörtlük şiddettir. Bu düpedüz bir terörizmdir. Eğer terörizm denen illet sadece mazlumlara, inanlara karşı kullanılan bir silah değilse, bir gerçekliği varsa, işte o terörizm budur. Müslümanlara, inançlarına, kimliklerine onların canlarından aziz bildikleri Peygamberlerine sövmek, hakaret etmek, Müslümanları milyonlarca defa öldürmekten çok daha büyük bir terörizmdir. Biz bu hakaretleri asla kabul etmeyeceğimizin altını çiziyoruz. Bizler asla bu alçaklığı, bu edepsizliği ifade özgürlüğü ve benzeri kalıplarla bize dayatmaya çalışanların tuzaklarına gelmeyiz. Buradan Said ve Şerif Koachi kardeşlere Allah`tan rahmet diliyorum. Onları İslam`ın izzeti ve şerefi için ödedikleri bedelden dolayı Allah cennetiyle mükâfatlandırsın inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Resulullah (sav) Müslümanların kırmızıçizgisidir”

Gazeteci-Yazar Adem Özköse ise yaptığı konuşmada, “Fransa`daki Charlie Hebdo isimli dergi müsveddesinin, bizim her şeyimiz olan Resulullah`a (sav) yaptığı hakareti telin etmek için burada toplandık. Bununla beraber o alçak dergi ile dayanışma içerisine giren başta Cumhuriyet gazetesi ve yazarlarından Ceyda Karan, Hikmet Çetinkaya kendi köşelerinde Hz. Peygamberimizi en nazik biçimde alçakça karikatürize ederek malum derginin yanında durarak ahlaksızlığa imza atmışlardır. Bugün burada bizler, Peygamber Efendimize yapılan alçaklığa ve buna imza atan başta Cumhuriyet gazetesi ve yazarlarına dava açmak için toplandık. Resulullah her Müslümanın kırmızıçizgisidir. Hiç kimse ifade özgürlüğü maskesi takarak, basın özgürlüğü edebiyatı yaparak Müslümanların Peygamberine saygısızlık yapıp hakaret edemez.” dedi.

“Böyle bir basın özgürlüğünü tanımıyoruz”

Yapılan hakaret ve saygısızlığı basın özgürlüğü olarak görmediğine dikkat çeken Özkese, “Bir gazeteci olarak özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Hiçbir şekilde Peygamberimize yapılan hakareti basın özgürlüğü olarak görmüyoruz. Böyle bir basın özgürlüğünü tanımadığımızı buradan ilan ediyorum. Efendimize hakaret edenler, O`na savaş açanlar bin 400 yıl önce olduğu gibi bugünde bunun hesabını verecekler. Hz. Peygamberimiz bizim her şeyimizdir. Bu yapılanlar açıkça Peygamberimize, İslam`a ve Müslümanlara hakarettir. Biz buradan yetkililerin bir an önce bu gazete görünümlü provokatörlere, Baas yönetimine verdikleri destekle bilinen Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya`dan hukuki olarak hesap sorulmasını istiyoruz.” diye konuştu.  

“Rabia Meydanında bir günde 3 bin Müslüman katledildi, fakat dünya şoka girmedi”

Batı`nın Müslümanlara karşı üç maymunu oynadığının altını çizen Özkese, “Bugün Fransa`da öldürülen 12 dergi çalışanına karşı dünya şoka girdi. Fakat günde onlarca hatta yüzlerce Müslümanın katledildiği Afganistan`da, Suriye`de, Somali`de, Irak`ta ve Doğu Türkistan`da batılı emperyalistlerin saldırılarıyla bizim çocuklarımız öldürülüyor. Ama kimse burada olduğu gibi şoka girmiyor. Duma`da kimyasal saldırılarla bine yakın çocuk annelerinin ve babalarının kucağında kıvranarak can verdiler. Rabia Meydanında bir günde 3 bin Müslüman katledildi, fakat dünya yine şoka girmedi. Dünyada yaşanan bu sıkıntıların ana sebebi adaletsizliktir. Afganistan`daki çocuklar, Suriye`deki çocuklar, Mısır`daki çocuklar Paris`teki çocuklardan ayrı tutulmaya devam edilirse, dünya bu şekilde sıkıntı yaşamaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

  

“Bu hakaretin karşılığı TCK`da suçtur”

Basın açıklamasında son sözü alan Av. Murat Sadak ise “Resulullah (sav) Müslümanlar için kırmızıçizgidir. Bu kırmızıçizgi dün Cumhuriyet gazetesinin yazarı ve Yazı İşleri Müdürü tarafından ihlal edilmiştir. Bu ihlalin karşılığını almaları için bugün suç duyurusunda bulunacağız. Gerek gazetenin imtiyaz sahibi Orhan Erinç, Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, Hikmet Çetinkaya, Ayşe Yıldırım Başlangıç ve Ceyda Karan, hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hem ferdi olarak hem bağımsız olarak herkes başvurabilecek. Bunların yapmış olduğu hakaret kabul edilebilir değildir. Basın özgürlüğü adı altında yapılan hakaret, basın özgürlüğüne bir darbedir. Kesinlikle Peygamber Efendimizi karikatürize etmek, en basiti ile O`nu küçümsemektir. Bunun karşılığı TCK`da vardır. Bunun karşılığını almaları için de suç duyurusunda bulunacağız.” diyerek sözlerini noktaladı. (M. Erkan Yavuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir