• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
Umut Der`in Yardımları Van`a Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Dün gece yola koyulan Batman Umut-Der Gıda Bankası yardım kamyonları bugün Van`a ulaştı. Kriz masası oluşturan Mustaszaf-Der Van Şubesine yardımları teslim eden Batman Umut-Der Genel Başkanı İsa Aydın, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Batman Umut Der Gıda Bankası olarak gerek kendimiz gerek halkımıza gerekse de Batman Barosunun katkılarıyla topladığımız yardımları depremzedelere ulaştırılmak üzere Van`a geldik" dedi.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri olan dernekler vasıtasıyla Mustazaf Der koordinatörlüğünde, Batman`da imza karşılığında almış oldukları malzemeleri yine burada imza karşılığında kardeş derneklere teslim ettiklerini dile getiren İsa Aydın, bu derneklerin yardımları, oluşturdukları kriz masasıyla tespit ettikleri muhtaç ailelere ulaştıracaklarını söyledi.

 

Kriz Masası Oluşturuldu
Van merkezden ziyade Erciş başta olmak üzere köylerde daha büyük hasarların olduğunu ifade eden Mustazaf-Der Başkanı Av. M. Mehdi Oğuz ise, depremden hemen sonra Mustazaf Der olarak kriz masası oluşturduklarını belirterek, kendilerine ulaşan yardımların, tespit edilen ailelere koordineli bir şekilde ulaştırıldığını ifade etti.

 

Erciş başta olmak üzere depremde zarar görmüş yerleri dolaşıp hasar tespit çalışması yaptıklarını belirten Oğuz, özellikle güneydoğu illerinde ve Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin yardımlarının kendilerine ulaştığını ifade ederek, "Mustazaf Der Genel Merkezi, Batman Umut Der, Diyarbakır Umut Kapısı Bingöl Mustazaf-Der, Batman Barosu başta olmak üzere tüm dernek ve kurumlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

 

Gelen yardımları makbuz karşılığında alıp yine makbuz karşılığında dağıttıklarını söyleyen Oğuz, "Buradan tüm Türkiye`ye bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Ciddi yardımlar gerekiyor. Kış olması sebebiyle insanlar evlerine giremiyor. Mağduriyetler çoktur, kışlık ihtiyaçlar söz konusu. Gelen yardımlar var ama yetersizdir. Dağıtım noktasında halkımızdan çok ciddi şikayetler alıyoruz. Özellikle yetkililer tarafından kendilerine yardım ulaşmadığı noktasında ciddi şikayetler alıyoruz" diye konuştu.

 

Yardımda Bulunmak İsteyenler Bize Ulaşabilir
Mustazaf Der olarak gelen yardımları ulaştırmak noktasında her türlü gayreti göstermeye hazır olduklarını belirten Oğuz, "Bizim aracılığımızla yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza irtibat adres ve telefonlarımızı vermek istiyoruz. Adres: Sıhke Cad. Eski Gima Arkası Aksütler Mobilya yanı Rahmet Eli Gıda Bankası tel: 0530 410 56 11-0507 959 40 59 numaralardan bize ulaşabilirsiniz…"

M. Salih Özcan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir