• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Peygamber Sevdalıları: Hakaret ifade özgürlüğü değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı Kutlu Doğum Etkinlikleri ile yüzbinleri bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu, Fransa'da yayımlanan Charlie Hebdo dergisinin karikatürle Hz. Muhammed'e hakaret etmesine sert bir dille tepki gösterdi. Platform yaptığı yazılı açıklamada," Bu girişim ve düşmanlık aramızda Fransızlara uşaklık edenleri göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

" O Peygamber size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarından yapılan kınama ve tepki açıklamasının girişinde, "Andolsun size kendinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir." Tövbe Suresinin 128. Ayetleri hatırlatılarak Hz. Muhammed'in ümmetine ne kadar düşkün olduğu vurgusu yapıldı.

"Hz. Peygamber herkese kurtuluş vesilesi oldu"

Hz. Peygamber'in yeryüzüne peygamber olarak gönderilmesinin herkese kurtuluş vesilesi olduğu belirtilen açıklamada,  "Diri diri toprağa gömülen kızlar kurtuldu. Fırsatçı ve zalimler tahtından olup mazlum ve mustazaflar yeniden hayat buldu. Peygamber Efendimiz bu misyon ile yeryüzüne müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilmiştir. " denildi.

Tarih boyunca çeşitli şekillerde Hz. Muhammed'e hakaretler ve saldırıların yapılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada kimi zaman verilen tepkileri bahane edip İslam âlemine toplu bir saldırının başlatıldığı ifade edildi.

"Aramızda Fransızlara uşaklık edenler var"

Bütün dünyanın gözü önünde Charlie Hebdo dergisinin cahil kadrolarının, bütün insanları cehennem ateşinden kurtarmak için gönderilmiş Hz. Peygambere cahilce hakaretler ettiği hatırlatılan açıklamada daha sonra, "Özellikle ülkemizde yayın yapan bazı çevrelerin Peygamber Efendimize yapılan hakaret içerikli karikatürleri yayınlaması ve Charlie Hebdo'nun Peygamber Efendimize olan düşmanlığını benimsemesi manidar olup kabul edilebilir bir durum değildir. Bu girişim ve düşmanlık aramızda Fransızlara uşaklık edenleri göstermektedir. Fransızlardan çok Fransız olan bu insanlar kendi milletlerine, dini ve manevi değerlerine sırt çevirip büyük bir dalalet ve gaflet içerisindedirler." ifadeleri ile devam etti.

"Hakaretlerin ifade özgürlüğü adı altında yapılıyor olması kabul edilemez"

Platform tarafından yapılan yazılı basın açıklaması daha sonra, "İfade özgürlüğü adı altında İslam dünyasının kutsallarını aşağılamak, bütün insanlığa merhamet ve kurtarıcı olarak gönderilen peygamber efendimizi küçük düşürecek hareket ve söylemlere girmek insana ve çağdaş dünyaya yakışmaz. Aynı zamanda kimsenin haddi değildir. Bunların ifade özgürlüğü adı altında yapılıyor olması kabul edilemez. Hakaret ifade özgürlüğü değildir. Sıradan insanlar bile şahıslarına yapılan hakaretleri hiçbir şekilde kabul etmezken, peygamber sevdalıları da bu hakareti asla kabul etmeyeceklerdir. CharliHebdo saldırısından sonra bunu bir bahane ve fırsat bilerek kendilerini barış güvercini gösteren kimi kan emici zalimlerin dünyaya birlik mesajı verip kendi zalimliklerini unutması ve şirin göstermesi kendilerini asla aklamaz. Vicdan sahibi insanların bu oyuna gelmemeleri ve aldanmamaları gerekir." ifadeleri ile devam etti.

"Kimse kutsallarımıza ve peygamberimize saldırmakla buna alışmamızı bizden beklemesin"

Açıklama daha sonra şu ifadeler ile devam etti: "Dünya kamuoyunca teröre, şiddete ve vahşete sadece öldürülenlerin kimliğine ve coğrafyasına göre tepki oluşturuluyorsa bu ölümlere çare bulmak maalesef mümkün değildir. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yıllardır meydanlarda onun evrensel mesajını vermeye çalışıyoruz ve bunu bir görev olarak biliyoruz. Asla ve asla Müslümanlar bunun mücadelesini vermekten vazgeçmemelidir. Kimse Kutsallarımıza, imanımıza, peygamberimize saldırmakla buna alışmamızı bizden beklemesin. Peygamber Sevdalıları olarak bunu asla kabul etmeyecek ve bunun için nasıl bir bedel ödemek gerekiyorsa buna hazırız."

"Birbirimize kenetlenmeli mezhep ve toprak kavgalarından vazgeçmeliyiz"

Açıklamanın devamında bütün Müslümanlara yapılarak, "Müslümanlar olarak birbirimize kenetlenmeliyiz. Mezhep ve toprak kavgalarından vazgeçmeli ve toplu bir şekilde peygamberimize ve kutsallarımıza yapılan hakaret ve saldırılara karşı yekvücut olmalıyız. Bu çerçeve ve anlayışla; tüm Müslümanlarda bir duyarlılık meydana gelmelidir. Peygamber Efendimize sahiplenme ve bağlılık arttırılmalıdır. Her platform ve fırsatta Peygamber Efendimizi anmalı ve anlatmalıyız. Çeşitli etkinliklerle onu tanımak ve tanıtmayı bir görev bilmeliyiz. O’nu tanıtacak programlar geliştirmeli ve yapmalıyız. Sünnet-i seniyyesinin yaşatılması adına tüm imkânlarımızı seferber etmeliyiz." Müslümanların birlik ve beraberliğine vurgu yapıldı.

"İslam coğrafyalarında dökülen kanlardan İslam düşmanları sorumludur "

İnsanlığın kurtuluş ve huzurunun ancak Hz. Peygamberi okumakla, tanımak ve yaşamakla olduğunun altı çizilen açıklama, "Ölümlerin, vahşetlerin durdurulması ancak onu anlamakla gerçekleşebilir. İslam düşmanlarının İslam coğrafyalarından ve zenginliklerinden vazgeçmelidir. İslam coğrafyalarında dökülen kanlardan İslam düşmanları sorumludur." ifadeleri ile sürdü.

"İslam’ın adaleti herkesi kuşatmış ve yönetmiştir"

Açıklamada İslam'ın adaletine vurgu yapıldıktan sonra, "İslam Tarihi bunu ispatlamıştır ki İslam bayrağının dalgalandığı her yerde insanlar huzur ve barış içerisinde yaşamışlardır. İslam’ın adaleti herkesi kuşatmış ve yönetmiştir. İnsanlar arasına fark koymamış kimsenin değerlerine hakaret etmemiştir. Batı ülkeleri bu yapılan saldırıları cezalandırmadıkça bu saldırılara ortaktır. Başta Hz. Muhammed (sav.), Hz. İsa (as.) ve hiçbir peygambere hakaret kabul edilemez ve edilmemelidir. Peygamber Efendimizi (sav.) güya tanıtan yalan ve yanlış karikatürlere alet olanlar sözde de Müslüman olamazlar. Bu düşmanlığı yapanları bu hareketlerinden vazgeçmeleri ve İslam âleminden özür dilemeleri gerekir." ifadelerine dikkat çekildi.

Son olarak, "Peygamber sevdalıları olarak tepkilerimizi yasal zeminlerde geliştirerek devam edeceğiz. Bu konuda Müslümanların duyarlı olmalarını ve gerekli tepkilerini vermelerini istiyoruz. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz Muhammed (sav)’e yapılan düşmanlıkta bugüne kadar hiç kimse fayda görmediği gibi bundan sonrada fayda görülmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. Peygamber Efendimize düşmanlık eden herkesi lanetliyor ve kınıyoruz." ifadeleri kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir