• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Batı Raman Dağı'nda kurtarma tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçelerde çalışan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon personellerine yönelik soğuk iklim koşullarında yaşamı idame etme, donmalarda ilk ve acil müdahale, arazide yön ve mesafe tayini, karlı ve çamurlu arazide yürüyüş teknikleri ve soğuk havada ambulans ve UMKE arazi aracının donanım ve bakımı hakkında eğitim verildi.

Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi’nin talimatıyla teorik eğitimden sonra 1288 rakımlı Batı Raman Dağı’nda uygulama ve tatbikat gerçekleştirildi. Personellere arazide yön ve mesafe tayini karda ve çamurlu arazide yürüyüş teknikleri, arazide mahsur kalan araçların nasıl kurtarılacağı gibi eğitimleri uygulamalı olarak yapıldı.

Tatbikatta, 3 kilometre alanda 2 saatlik dağ yürüyüşünden sonra belirlenen senaryo doğrultusunda Batı Raman Dağı’na bırakılan sağlık personelleri, alanda gerçekleşen petrol kulesi patlaması sonrası olay yerine intikal etti. UMKE olay yerine ulaşıp yaralanmış iki vatandaşa müdahale etti. Yaralıları tehlike bölgesinden çıkarıp 112 ambulansına teslim etti. Tatbikat gerçeği aratmadı.

Eğitim ve tatbikata ilişkin açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi;  “UMKE desteğiyle yapılan eğitim ve tatbikata Hasankeyf, Beşiri, Gercüş, Sason ve Kozluk ilçelerinden 75 sağlık personelimiz katılmıştır. İlimizde özellikle Sason ilçemizde elverişsiz coğrafi ve hava koşulları nedeniyle kış aylarında hastalara ulaşmakta zaman zaman zorluklarla karşılaşmaktayız. Bu eğitimle amacımız. Hastalara daha hızlı ve doğru şekilde ulaşabilmek için personellerimize gerekli eğitimi vermektir.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir