• DOLAR 32.451
  • EURO 34.505
  • ALTIN 2470.707
  • ...
Diyarbakırlı STK`lardan Peygamber`e hakarete sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam dinine yönelik yayımladığı hakaret içerikli karikatürlerle Müslümanların tepkisini üzerine çeken Charlie Hebdo adlı derginin, Hz. Muhammed`e (S.A.V) hakaret etmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Diyarbakır`da faaliyet yürüten bazı sivil toplum kuruluşları (STK), Charlie Hebdo Dergisi`nin yayımladığı karikatürle Hz. Peygamber`e hakaret etmesine sert bir dille tepki gösterdi.

Diyarbakır İnsani Erdem ve Ahlaki Değerleri İnşa Derneği (Erdemliler-Der) Başkanı İbrahim Gökdemir ise duyarlı sivil toplum kuruluşlarının tepkilerini dile getirmesi gerektiğini aktardı.

“Hz. Peygamber ana ve babamızdan daha kıymetlidir”

Gökdemir, şunları söyledi:

“Peygamberimiz Müslümanların annesinden babasından çok daha kıymetlidir. Sahabeler, ‘Ya Resulullah! Anam babam sana feda olsun.` derdi. Biz de aynı duygu ve düşüncedeyiz. Müslüman halkımız, bunlara gerekli tepkiyi göstermelidir. Karikatürün Türkiye`de yayımlanmasını lanetliyorum.”

“Bu olayın arkasında Yahudiler var”

Yayımlanan karikatürü lanetlediklerini dile getiren Tarım - Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Seyfettin Güler, “Bu bir edepsizliktir. Hem İslam âlemine hem de Müslümanlara yapılan hakarettir. Kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Bu olayın arkasında Yahudiler vardır. Çünkü Fransa Filistin`in bağımsız bir devlet olduğunu kabul etmesinden sonra yaşandı. Ne kadar kötü hareketler varsa mutlaka Yahudilerin parmağı vardır.” şeklinde konuştu.

“Müslümanlar vahdet bilinciyle hareket etmelidir”

Müslümanların, bu tür saldırılar karşısında her zaman birlik ve beraberlikle hareket etmesinin önemine değinen Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, “Müslüman coğrafyasında ölenler için neden kimse ses çıkarmıyor? Batının ikiyüzlülüğünü doğru bulmuyorum. Hz. Muhammed`e yapılan saldırıyı kabul etmiyorum. Bunlara karşı tüm Müslümanların vahdet bilinciyle hareket etmesi gerekir. Saldırıların durması için Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmasından başka çözüm yolu yok.” ifadelerini kullandı.

“Karikatürün yayınlanması Müslümanlara saygısızlıktır”

İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kasım Akgönül, “Din ve vicdan hürriyeti bağlamında bu karikatürün yayınlanması Müslüman halkın değerlerine bir saygısızlıktır. Derginin, halkın yüzde 99`unun Müslüman olduğu bir ülkede yayınlanması doğru değildir. Herkes Müslümanların inançlarına saygı göstermelidir. Yetkililer, karikatürlerin yayınlandığı basın organlarını engellemelidir.” şeklinde konuştu.

“Ümmetin hiçbir ferdi, Efendimize yapılan hakareti kabul etmez”

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Cebe ise hiç kimsenin, saygısızlığı özgürlük olarak yorumlaması gerektiğini belirtti.

Efendimize yapılan saldırıyı kabul etmediğini kaydeden Cebe, “Fransa`da kurgulanan bir oyun oynanmakta. Oyunu yazan, yöneten ve oynayan da ikiyüzlü batıdır. ‘Anam babam sana feda olsun` diyecek kadar Peygamberini seven bir ümmetiz. Ve bu ümmetin hiçbir ferdi, Efendimize yapılan veya yapılacak hakareti kabul etmez. Yine hiç kimse saygısızlığı özgürlük kisvesi adı altında hoş göremez, meşru gösteremez. Efendimize yapılan saygısızlığı kabul etmiyoruz.” dedi. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir