• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
Cumhuriyet gazetesine tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet gazetesinin Hz. Muhammed tasvirli karikatür yayımlayan Charlie Hebdo dergisine verdiği desteğe herkesimden tepkiler gelmemeye devam ediyor.  Batmanlılar, gazeteyi yakarak sert bir şekilde lanetledi.

Çarşı Mahallesi 16. Cadde üzerinde toplanan Batmanlılar, tekbirler getirerek Cumhuriyet gazetesini yaktı.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), adına açıklamada bulunan Ahmet Zariç, “Toplanmamızın amacı, Fransa`da Charlie Hebdoadında bir dergi var. Bu dergi Peygamber Efendimize hakaret içerikli yayınlar yapmıştı. İşte bu dergiyi destekleyen Cumhuriyet gazetesi de oldu. Bizler bu gazeteyi kınıyoruz. Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede nasıl oluyor da Peygamberimize hakaret içeren bir dergiye ön ayak ediyor ve destek çıkıyor. Ayrıca bu da yetmeyip aynı hakaret içeren karikatürleri kendisi de yayınlıyor. Bunları destekleyen ne kadar kuruluş varsa hepsini protesto etmek için toplandık. Peygamber Efendimize yapılan hakaretten dolayı bizler buradayız. Peygamber Efendimiz bizim için vazgeçilmezdir. O bizim için annemizden, babamızdan, eşimizden, ailemizden ve her şeyimizden daha kıymetlidir. Ona yapılan hakareti asla ama asla Müslümanlar olarak kabul edemeyiz.” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi dünkü sayısında Charlie Hebdo dergisinin tüm dünyada 16 sayfa basılan son baskısının 4 sayfalık bölümünü ek olarak vermişti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir