• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Doğum hediyesi yurt dışındaki annelere de verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ''Doğum hediyesi olarak yapılan ödemenin yurt dışındaki annelere de nasıl verilebileceğini çalıştığımızı müjdelemek isterim'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Avrupa Birliği IPA-4 kapsamında verilen destekle hazırlanan ''Türkiye`deki Şartlı Eğitim Yardımı Programının Lise Devam Oranları Üzerine Etkisinin Artırılması Projesi'' tanıtıldı.

Bakan İslam, proje tanıtım toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, geçen hafta açıklanan ''Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı''nı anımsatarak, hem o paketin hem de başlatılacak bu yeni projenin gençler ve ailelere yönelik yapılacak düzenlemeler için önemli ipuçları verdiğini belirtti.

Aileye yönelik hazırlanan paketin getirdiği bazı önemli konulara değinen İslam, paketle aile ve iş yaşamının uyumlaştırılacağını, doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirileceğini söyledi.

Doğum yapan kadınlara para ödeneceğini belirten İslam, bunun çalışan, çalışmayan tüm kadınlar için geçerli olduğunu, bir armağan, teşvik ve teşekkür olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. İslam, doğum hediyesi olarak yapılan bu ödemenin yurt dışındaki Türk annelere de nasıl verilebileceğini çalıştıkları müjdesini de verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı izniyle açılan kreşlere 5 yıl vergi istisnası tanınmasının da bu alanda rahatlatıcı bir reform olacağını belirten İslam, bunun kreş hizmetlerini artıracağını, kaliteyi yükselteceğini, fiyatları da düşürebileceğini söyledi.

Bakan İslam, kötü alışkanlıkların ve bağımlılıkların azaltılmasına yönelik hizmetlerin etkinliğinin artırılması konusunda da sürekli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir