• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
Doğu`da Sibirya soğukları etkili oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı yerini Sibirya soğuklarına bıraktı. Gün içinde güneşin yüzünü gösterdiği Erzurum'da beklenen en yüksek sıcaklığı ise 0 derece olduğu bildirildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi`nin Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi etkisine gireceğini belirtti. Yetkililer, kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının 2-3 derece azalacağını kaydetti.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Ardahan'da -25, Ağrı'da -23, Erzurum'da -18, Kars'ta -16, Erzincan'da -9, Iğdır'da -8 derece ölçüldü. Yetkililer; don, buzlanma ve soba zehirlenmesine karşı vatandaşları uyardı.

Ağrı`nın 100. Yıl Mahallesi`nden geçen Murat Nehri ise soğuklardan dolayı dondu. Gündüz hava sıcaklığının sıfırın altında 4`ü göstermesine aldırış etmeyen çocuklar ise buldukları fırsatta rampalardan kendilerini aşağıya bırakıp kayarak eğlendi.

Ağrı`da yer yer etkili olan sis, sürücü ve yayalara zor anlar yaşattı. Adeta sisin arkasına saklanan güneş ise bembeyaz bir şekilde göründü. Kırağının düştüğü ağaçlar ve karla oluşan ilginç kar motifleri de birbirinden güzel manzaralar olarak seyirlik görüntü oluşturdu.  (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir