• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Spikerler Haddini Bilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa barosu Van`da yaşanan 7,2 depremle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Baro olarak depremin hemen ardından acil yardım kararı alındığı belirtilen açıklamada, "Van`da yaşanan deprem nedeniyle alınan karar uyarınca ilk etapta ilimizde yeterli stok olmaması nedeniyle Uşak`ta üretim yapan bir fabrikayla temasa geçilerek 400 Ad battaniye satın alınmıştır. Temin edilen bu battaniyeler 25.10.2011 günü acilen Uşak ilinden kargoya verilerek Van`a gönderilecektir. Baromuz ayrıca kendi içinde avukatların katılacağı bir bireysel yardım kampanyası da başlatmıştır. Kampanya sonucu toplanacak yardımlar depremzedelere ayrıca ulaştırılacaktır" denildi.

"Türkiye`nin dört bir yanından gelen yardımlarla herkesin seferber olduğu böyle bir dönemde, iki talihsiz olayı yaşamanın verdiği acıyı dile getirmek zorunda kalmaktan da, ayrıca üzüntü duyuyoruz" denilen açıklamada, "Her ne kadar Van`da olsa da acımız büyük" diyen HABERTÜRK spikeri Duygu Canbaş ile depremi bölge insanına "haddini bildirme" olarak yorumlayan ATV sunucusu Müge Anlı`yı kınandı.

Açıklamada adı geçen muhabirlerle ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: "HABERTÜRK spikeri Duygu Canbaş`ın "Her ne kadar Van`da olsa da acımız büyük" şeklindeki ayrımcılık çağrıştıran sözlerinin ardından ATV ekranlarından bölge insanına "haddini bildirmeye" vardıracak kadar ırkçılık kokan ve seviyeyi oldukça düşüren Müge Anlı adlı sunucunun deprem sonrası gelen "ard-niyetçi" sözleri, adeta ikinci deprem etkisi yaratarak, en az yaşanan deprem kadar vicdan sahibi kamuoyunu derinden etkilemiştir. Basın meslek ilkeleri, insan hakları ve ahlaki açıdan sorunlu olan bu sözlerden dolayı her iki sunucuyu kınıyoruz. Oldukça hassas olunması gereken insani değerler konusunda RTÜK, Basın Konseyi ve yayıncı kuruluşları bu yayınlarla ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."

Ali Durmaz - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir