• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
ŞUTSO: Enerji bedelinde, Enerji fonu, TRT Payı kaldırılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle EDAŞ, 'Enerji Verimliği Haftası' nedeniyle “Enerji verimliliği, israfı ve çevresel etkileri” konulu bir panel düzenledi. Düzenlenen panele, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin de konuşmacı olarak katıldı.

Ertekin “Yatırımcı gözüyle bölgede elektrik enerjisi kullanımı ve öneriler” konulu bir konuşma gerçekleştirdiği konuşmasında "Enerji de su hava gibi ihtiyaçtır, enerji bedelinde, enerji fonu, TRT payı kaldırılmalı KDV yüzde 1'e indirilmelidir" dedi.

Enerji verimliliğini arttırmak ve israfı önlemek adına önerilerde bulunan Ertekin daha sonra: “Su ve enerji israfını önlemek için hızla damla sulamaya geçilmelidir, destekleme yerine damla sulama tesisi verilebilir. Enerji ve su kesinlikle bir sayaçtan geçirilerek verilmelidir,  dönüm başına ücret israfı önleyemez. Cazibeli sulamalardaki fiyat Türkiye genelinde arttırılarak (3 katı +) kendi tesisini kurup enerjiyle sulayanlar tahrik edilmemelidir." ifadelerine verdi.

 Köy ve şehir şebekesi iyileştirilerek hem kayıpların önlenmesi  hem de müşterilere verilen zararların giderilmesi gerektiğini belirten Ertekin son olarak,  " Enerji de su hava gibi ihtiyaçtır, enerji fonu, TRT payı kaldırılmalı KDV yüzde 1 e indirilmelidir. Enerji maliyetlerinin düşürülmesi için biyokütle bir çözüm olabilir. Çiftçiye maliyet 5 Cent/kWh’ı geçmemelidir. Biyokütlenin yetmediği yerlerde yoğunlaştırılmış güneş enerjisi depolamalı tesislerle şebeke desteklenmeli bu tesislere yüzde 50 hibe vermeli. Konutlarda bile enerji çok pahalıdır 13,5 Cent/kWh+vergiler+giderler 10 Cent/kWh ı geçmemelidir” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir