• DOLAR 32.571
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.489
  • ...
Almanya`da İslam karşıtlığına protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'nın Köln şehrinde 6 bin 500 kişi, Pegida'yı destekleyen İslam karşıtı 'Kögida' gösterisini protesto etti. Pegida taraftarı huligan ve neonazilerle ırkçı parti Pro NRW tarafından düzenlenen İslam karşıtı gösteriye yalnızca 150 kişi katıldı.

Daha önce Köln'de 5 Ocak'ta Kögida tarafından yapılan ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı gösteriyi protesto etmek için ünlü Köln Katedrali ışıklarını söndürmüştü. Dün akşam yapılan gösteri sırasında ışıklar kapatılmadı.

Bunun yerine Katedralin merkez istasyona bakan ve göstericilerin toplandığı tarafa büyük bir afiş asıldı. Afişte, 'Kilise, insana karşı ayrımcılığı, ona karşı ırkı ve ten renginden, düşünce ya da dininden dolayı her türlü şiddeti kabul etmiyor. Çünkü bu İsa'nın ruhuna aykırı.' ibaresi yeraldı.

Son yapılan Kögida gösteri yürüyüşü, Köln Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklanmıştı. Köln İdare Mahkemesi, yürüyüş yasağını kabul etti, ancak gösterinin merkez istasyonu önünde yapılmasına izin verdi.

Gösteriden az bir süre önce de Münster İdari Yüksek Mahkemesi, yürüyüş yasağını iptal ederek, İslam karşıtlarının Köln sokaklarında yürümelerine izin verdi. İslam düşmanlarına karşı gösteri yapan binlerce kişi de, bunların yürüyüşlerin eşlik ederek, 'Defolun', 'Naziler dışarı' sloganları attılar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir