• DOLAR 32.507
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2429.087
  • ...
Çirkin karikatüre sahip çıkan batı zihniyetine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de faaliyet gösteren Kalem Derneği,  Fransa`da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin Hz Muhammed`i tasvir eden karikatürleri kınayan bir açıklama yaptı.

Aziz İslam`ı ve Peygamberini hedef alan saldırıların tarih boyunca devam ettiği ancak İslam düşmanlarının her zaman zelil düştüğü belirtilen açıklamada,  “Yine yanan o nuru söndürmek için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan hatta kalplerinde gizledikleri daha kindar daha vahşi ve bunu da ifade özgürlüğü olarak lanse eden kirli ve alçak bir batı var karşımızda.” denilerek kirli zihniyete dikkat çekildi.

Batının İslam`a karşıtlığının gün yüzüne çıktığı ifade edilen açıklamada, “Paris`te sözde barış yürüyüşü yapan o zavallılar, bütün dünyanın gözüne baka baka nasıl da bu kadar rahat hareket edebiliyorlar. Şu yaşamadığımız dünyada bu kadar kan ve gözyaşı, feryat ve figanlar, yetim ve dullar, gözü yaşlı analar bırakan kimdir? Allah rızası için söyleyebilir misiniz bunları yapan kim? Bu yalancı ve ikiyüzlülerin, karanlık yüzünü bir kez daha bize gösteren Rabbimize hamdolsun.” ifadelerine yer verildi.

“İslâmiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez”

Açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verildi: “Bugün belki Müslümanların sesi kısık ve onun yüce peygamberine hakaret edilmesine rağmen bunu çok önemsemeyip bunu küçük gören gaflette olanlar var. Hatta bununla da yetinmeyip ülkemizde bunun temsilciliğine soyunan bu ikiyüzlülere hayran olan zavallılar var. Fakat biz de Üstad Bediüzzaman gibi onlara diyiyoruz ki: ‘İslâmiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez. Gündüz gibidir; göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar.” (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir