• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
"Peygamberimize hakaret edenler cezalandırmalıdırlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Charlie Hebdo dergisine yapılan baskın sonrası gündeme gelen ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)`e hakaretler içeren karikatürlerin 16 dile çevrilerek tüm dünyada yayımlanan karikatürlere tepkiler çığ gibi büyüyor.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yayımlayan DİVA Sen Bismil Şube Başkanı Hıdır Beydağ, Peygamber efendimize yönelik yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek, tüm Müslümanların bu durum karşısında sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

“Müslümanın durumu karşısında sessiz kalan batıyı kınıyoruz”

Fransa`da 12 kişinin ölümü üzerine ayaklanan batı dünyası ve İslam dünyasındaki kuklalarının her gün binlerce Müslümanı katlettiğini belirten Beydağ, Batılı devletler tarafından organize edilen iç çatışmalarda öldürülen milyonlarca Müslümanın durumu karşısında sessiz kalan batıyı kınadıklarını söyledi.

Beydağ, “Biz yıllardır İslam dünyasında akıtılan kanın kimler tarafından ve hangi nedenlerle akıtıldığını gayet iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer bir an önce bu duruma müdahale etmeli”

Fransa`da Charlie Hebdo baskınından sonra derginin ilk sayısının kapağında Hz. Muhammed (s.a.v.) karikatürü yayınlanmasının manidar olduğunu ve bu tavrın, söz konusu derginin bir buçuk milyar Müslümanın inancıyla alay etmesi anlamına geldiğini belirten Beydağ, “ Allah'a ve Resulüne savaş açanlar Her iki dünyada da kaybetmeye mahkûmdur. Maalesef Ülkemizde de aynı zihniyet sahneye çıkmıştır ve bu zihniyeti taşıyan bazı basın yayın organları söz konusu hakaret karikatürlerini ifade özgürlüğü adı altında yayınlamaya başlamışlardır. Yetkililer bir an önce bu duruma müdahale etmeli, Peygamberimize hakaret edenleri cezalandırmalıdırlar.” diyerek yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırdı.

“Peygamberimizin bize miras bıraktığı güzel ahlak”

Müslüman halkın bu hakaretlere karşı hiçbir şekilde duyarsız kalmaması gerektiğini ve tepkisini en gür şekilde dile getirmesi gerektiğini belirten Beydağ, “Peygamberimize hakaret edenlere bile hakaret etmemek peygamberimizin bize miras bıraktığı güzel ahlaktandır.” hatırlatmasında bulundu.

"Agah olunuz! İstikbalde en gür seda İslam`ın sedası olacaktır”

Tüm İslami STK'ları bu hususta ortak bir dil kullanmaya ve peygambere hakareti en güçlü bir şekilde lanetlemeye davet eden Beydağ, bu tür olaylar karşısında tüm İslam âleminin tek vücut olması ve ortak tepkisini ortaya koyması gerektiğinin altını çizdi.

Batı dünyasının içinde İslam`a karşı bir kin gizlediğini ve bu kinin bedelini er geç ödeyeceğini belirten Beydağ, “Rezil rusvay olacaklardır. Üstad Bediüzzaman bizlere şu müjdeyi vermiştir: "Agah olunuz! İstikbalde en gür seda İslam`ın sedası olacaktır.” şeklinde konuştu. (Hasan Gündüz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir