• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
Habeşistan`da su kuyusu açılmasına TİKA`dan destek geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ve Memur-Sen heyeti, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam ile bir araya geldi. Ziyarette Memur-Sen`in Habeşistan`da (Etiyopya) açmayı planladığı 6 su kuyusu projesi hakkında görüş alışverişi gerçekleştirildi. Memur-Sen tarafından açılacak büyük su kuyuları sayesinde günlük ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra tarımsal sulamanın yapılması da hedefleniyor.

Habeşistan`da su ihtiyacı hat safhada

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen, maliyeti Memur-Sen Konfederasyonu tarafından karşılanacak olan su kuyularının açılmasına ilişkin ve işlemlerle ilgili olarak Etiyopya`da benzer faaliyetler yürüten TİKA`nın tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istediklerinin vurguladı. Esen, “Su ihtiyacının hat safhada olduğu, insanların günlük hayatları için gereken içme suyunun karşılanması için Memur-Sen olarak girişimlere başladık. Biliyoruz ki bölgede yaşayan Habeşistanlı kardeşlerimiz suya ulaşmak için 4 saatlik yol kat etmek zorunda kalıyorlar bizde bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla, ‘Afar Eyaleti Dulessa` bölgesinde su kuyuları açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

TİKA Başkanı Çam ise, Memur-Sen`e bütün dünya mazlumlarına sahip çıktığı için teşekkür etti. Memur-Sen-TİKA işbirliğini önemsediklerinin belirten Çam, “Memur-Sen`e paydaş kuruluş olarak her fırsatta gerekli desteği vermeyi sürdüreceğiz” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir