• DOLAR 32.523
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2420.508
  • ...
Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Brüksel ziyareti öncesi Esenboğa havalimanında açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı karikatürün Türkiye'de basılması ve bazı sitelere getirilen erişim engelleme kararını değerlendirdi.

Basın özgürlüğünün hakaret etme özgürlüğü olmadığını belirten Başbakan Davutoğlu, "Alemlere rahmet olarak gelmiş Hz. Peygamberimize hakaret özgürlük değildir. Bu ülkede Hz. Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz. Güvenlik için tedbir alınır bu baskı değildir. Birileri tahrik yaparsa tedbiri alırız.  Basın özgürlüğü ile hakaret alçaklığını yan yana koymayız." ifadelerini kullandı.

Söz konusu karikatürlerin basılmasının tahrik olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Kendisine yapılan hakareti hoş gören insanlarımız Peygamberimize yapılan hakareti hoş görmez. Bu ülkede Hz. Peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz." dedi.

Paralel çete hakarete destek veriyor

Paralel yapının da hakarete destek verdiğini dile getiren Davutoğlu, "Peygamberimizi kamyonete bindiren paralel çetenin de bu hakarete destek verdiklerini görüyoruz. Gelin bize saldırın diye tahrik oluşturuluyor. Kimse Peygamberimize hakaret etme alçaklığını yapamaz." diye konuştu.

Netanyahu Paris katliamını yapanlar gibi katliam işlemiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsrail Başbakanı Netenyahu'nun Paris'teki yürüyüşe katılmasıyla ilgili açıklamaları ve İsrail'den gelen tepkilerin hatırlatıldığı Davutoğlu, Netanyahu'nun Gazze'de insanlık suçu işlediğini ve Paris katliamını yapanlar gibi suçlu olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı orada da yalnızları oynadığını belirten Davutoğlu, "Paris'teki saldırıyı yapanlarla plajda çocukları öldüren, evleri bombalayanlar, açık sulardaki sivil bir gemiye saldırıp vatandaşlarımızı öldürenler aynıdır. Liberman'ı kale bile almıyorum. Zorba ancak kendileridir." dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir