• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
İHH:“ Peygamberimize hakareti kabul etmiyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Vakfı Bingöl Şubesi Başkanı Muhittin Gili yaptığı yazılı açıklamada,  Fransa`da Peygamberimizi hedef alan karikatürleri yayınlayan Charlie Hedbo dergisini ve batının ikiyüzlü tavrını şiddetle kınadığını belirtti.

Açıklamasında Fransa`nın katliamlarla dolu bir geçmişi olduğunu vurgulayan Gili, “Afrika coğrafyasında iki yüzyıllık sömürgeci bir geçmişi bulunan Fransa'nın, Afrika kıtasının  neredeyse yarısında sürdürdüğü sömürgeci anlayış ve zulüm zinciri, mağribin çocuklarının Paris`i yakma girişimlerine, ama haklı ama haksız gerekçelerle zemin hazırlamaya devam ettiği müddetçe, şiddet ve radikalizmi üretme atölyesine dönen emperyalist  anlayışlara karşı tepki nesli için münbit zeminler oluşacağını söylemek için, kahin olmaya gerek olmadığını bilmekteyiz. Özgürlüğü, refahı ve İnsanca yaşamı kendisinden başkasına lüks gören  genelde batı ve özelde Fransa, Müslüman ve göçmenlere karşı tutumunu gözden geçirmediği müddetçe, çatışma zemininin derinleşmesi kaçınılmaz görünmektedir.”dedi.

Gili, “Bizler, bütün Peygamberleri kardeş gören bir dinin mensupları olarak, Hz. İsa`ya yapılacak saldırıya en başta Müslümanların göğsünü siper edeceğini belirtir, 'Yaratılışta eş, insanlıkta kardeş' ilkesiyle tüm vicdan sahibi insanları, insanlık değerleri adına kucaklama medeniyet birikimine sahip olduğumuzu belirtme cesaretine de sahibiz.  Evet dergiye yönelik saldırıyı gerçekleştirenler, Müslüman oldukları söyleniyor. Aynı zamanda bunlar Fransız vatandaşı. Fransa, kendi içindeki Müslümanları ötekileştirerek daha güçlü, daha barış içinde bir Fransa`yı gerçekleştiremez. Charlie Hebdo`nun yaptığı ve Batıda yeniden hortlayan İslamafobia, barışa da, özgürlüğe de hizmet etmez. Onlar benim dinime saldırırsa iyi, ama ben onları eleştirirsem nefret suçu işlemiş oluyorum. İslamafobiklerin Müslümanlara karşı genel tavrı kurtla kuzu meselesi gibi ironikdir.” şeklinde konuştu.

Gili, konuşmasının sonunda, “ Kitabımıza ve Peygamberimize hakaret etmeyi kabul etmiyoruz, şiddetle kınıyoruz ve Türkiye`de onlara çanak tutanları da nefret ve şiddetle kınıyoruz.”  ifadelerini kullandı.    (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir