• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van sadece bir caddeden mi ibaret?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk merkezinde yağan karın, günler geçmesine rağmen sokak ve caddelerde hala temizlenmemesi Van halkını ve esnafı mağdur ediyor. Belediye, cadde ve sokaklarda buz yığınına dönen karı temizlemeyince bina görevlileri devreye geçti.

Belediye sadece ilin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesini temizlerken ara sokakları kendi halinde bırakması akıllara, “Belediye göz mü boyuyor?” sorularını getirdi.

Son olarak Van`ın Şerefiye Mahallesinde bulunan Haydaroğlu İş Merkezi ön ve arka taraflarında bir haftayı aşan süre boyunca biriken kar yığınları, hem halkı hem oradan geçen araçları zor durumda bırakıyor. Belediyenin geçen süre içinde herhangi bir kar temizliği yapmaması tepki çekerken son çare olarak Haydaroğlu İş Merkezi çalışanları biriken karları bir kamyonetle temizlediler.

İpekyolu hükümet konağı olarak kullanılan Haydaroğlu İş merkezi günde onlarca kişiyi ağırlarken, halk kapının önündeki kar yığınına takılıyordu. Bu durumdan rahatsızlık duyan Haydaroğlu İş Merkezi çalışanları son çare olarak kapının önünde ki kar yığınını kamyonete doldurarak sokağı temizledi.  

Kaldırımlar buz pistine döndü

Çoğu esnaf işyerinin önünü kendi çabasıyla temizlerken bazı kaldırımlar ise hala buz pistini andırıyor. Her gün yüzlerce yayanın kullandığı şehir merkezindeki kaldırımlar buzlanması nedeniyle kazalara adeta davetiye çıkarı yor.

Özellikle kaldırımlardaki yokuşlarda güçlükle yürüyen vatandaşlar her an düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Kaldırımlarda korkuyla yürüyen halk ise, yetkililerin buzla kaplı kaldırımları herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.   (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir