• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Peygamberimiz biz Müslümanlar İçin Namus-u Ekberdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Charlie Hebdo Dergisine yapılan baskın sonrası gündeme gelen ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)`e karikatürlü saldırılar ve son olarak 16 dilde basılan dergide yeniden Hz. Peygambere saldırılmasına islami STK`larından tepkiler yükseliyor.

Derginin bu saldırıları Müslümanların gayretine dokunuyor…

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu yayımladığı yazılı bir basın açıklaması ile İslam dinine ve Hz. Muhammed (s.a.v)`e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ve haysiyetsizce saldırılar olduğunu söyledi.

Açıklamada Charlie Hebdo Dergisinin kendisine İslam`a saldırmayı şiar edindiği ve üç yıl önce yayınladığı karikatürler sonucunda İslam dünyasının birçok noktasında ve Avrupa`da eylemlerle lanetlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada devamla; ”Ancak dergi, ifade özgürlüğüne sığınarak bu konuda hiçbir geri adım atmamıştır. Geçtiğimiz hafta Fransa'nın Paris şehrindeki derginin çalışanlarının İslam dinine yaptığı bu saldırıların gayretine dokunduğu Müslümanlar tarafından bir saldırı düzenlenmiş ve içinde karikatüristlerinde bulunduğu 12 kişi öldürülmüştü. Allah`ın sevgili kulu, Peygamberlerin sonuncusu ve tüm Müslümanların mutlak önderi olan Hz. Muhammed`e (sav) yapılan bu hakaret ve çirkin saldırı kabul edilemez. Yeryüzünde adı ve konumu ne olursa olsun hiç kimsenin Hz. Muhammed (sav)`e hakaret etme haddi ve hakkı yoktur. Düşünce özgürlüğü kılıfı hiç kimseye Islama ve onun kutsallarına hakaret etme hakkı veremez. Bu kılıfın arkasına saklanarak İslamofobiyayı ayyuka çıkaracak bu pervasızca hakaretleri yapamazlar.” ifadeleri kullanıldı.

Tüm dünya Müslümanlarının yüreğine saplanmış bir hançer…

Kur`an ve Hz. Muhammed (sav)`in Müslümanları için Namus-u Ekber olduğunu ve peygamberin her Müslüman için Anasından, babasından, evlatlarından ve canından daha değerli olduğunu belirten açıklamada,  Hz. Peygamber`e hakaret edenlerin yeryüzündeki tüm insanlığa hakaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Ülkemizde sözde basın özgürlüğü adı altında Cumhuriyet gazetesinin de önderliğinde ve finansmanlığında Peygamber Efendimize hakaret içeren edepsiz karikatürleri içeren Charlie Hebdo Dergisini yayınlama kararı ve desteklerini belirtmesini teessüfle öğrenmiş bulunmaktayız. Malum gazete yıllardır despot ve darbeci zihniyetin savunuculuğunu yaparak bu ülkede Müslüman halkın en kutsal dini değerlerini hiçe sayarak pervasızca Müslümanlara hakaret etmekten de geri durmamıştır. Tüm dünya Müslümanlarının yüreğine saplanmış bir hançer misali hakaret içeren ve tamamen İslam ve Peygamber düşmanlığı üzerinde yayın yapan Charlie Hebdo Dergisinin basımını yapmamasını tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde yüzde 98`i Müslüman olan halkımızın inançlarına hakaret ve dini değerlerine saygısızlık yaptığı kamuoyu nezdinde bilinecektir.” uyarısında bulunuldu.

Tüm Müslümanlar işlenen bu küstahlığa dur demeli

Yayımlanan karikatürlere engel olunması ve işlenen bu durumun bir küstahlık olduğu ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanına da bir çağrıda bulunuldu.

Cumhurbaşkanıyla beraber Meclis Başkanı ve yürütmenin başı olarak Başbakan, tüm siyasi partiler ve STK`lara çağrıda bulunulan açıklamada işlenen bu duruma müdahale edilmesi ve tüm Müslümanların işlenen bu küstahlığa dur demesi talebinde bulunularak, Müslüman halkın kutsal değerlere hakaret eden cumhuriyet gazetesinden davacı olmaları istendi.

Açıklamada ayrıca,  fitne ve provokasyon içeren söz konusu karikatür dergisini, bunu hazırlayanları, her türlü teşvik ve destekte bulunan tüm tahrik odakları tel`in edilirken, Hükümetin acilen İslam dini ve diğer ilahi din ve kutsallarına saldırı yapılmasını suç sayan yasal düzenlemeleri yapması talep edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir