• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Cumhuriyet gazetesini ayaklarıyla çiğneyerek protesto ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Cumhuriyet gazetesinin Hz. Muhammed tasvirli karikatür yayımlayan Charlie Hebdo dergisine verdiği desteği, gazeteyi ayaklarının altına alarak sert bir şekilde kınadı.

Orhangazi Parkı`nda toplanan MTTB üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile Charlie Hebdo dergisi ve Cumhuriyet gazetesinin Müslümanlara hakaret ve tahrik içerikli yayımlarını lanetledi. Basın açıklamasını okuyan MTTB Bursa Şube Başkanı Halef Hakkı Cafer, İslam dinine ve Peygamber efendimiz (s.a.v)`e haysiyetsizce saldırmayı şiar edinen Charlie Hebdo dergisinin 3 yıl önce yayımladığı alçakça karikatürler sonucunda İslam dünyasının birçok noktasında lanetlediğini ancak derginin bunu ifade özgürlüğü diyerek geri adım atmadığını söyledi.

“Ölen Müslüman olunca ses yok ama 12 kişi için seferber oldular”

Dünyanın birçok yerinde özellikle Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlara değinen Cafer, “Ölen Müslümanlar olduğu ya da Avrupalı olmadığı zaman en asgari şekilde kınama bile göstermeyen zalim devletler, batıda yaşanan bir saldırı olayından hemen sonra ölen 12 kişi için neden bu kadar seferber olmaktadır.” Diyerek çelişkiye dikkat çekti.

Cumhuriyet gazetesinin Peygamber efendimize hakaret eden edepsiz karikatürleri içeren dergiyi tekrar yayımlamak suretiyle desteleyeceğini öğrendiklerini aktaran Cafer, dünyanın birçok yerinde yaşanan zulümlere göz yuman gazetenin bu yayını ile kime yaranmaya çalıştığını sordu.

Müslüman ülkelerin liderlerine de seslenen Cafer, “Terör devletlerine karşı tavır koyma cesaretini kendilerinde bulmaları, kendi insanının da canına değer vermelerini milyonluk yürüyüşlere öncülük etmelerini ve çeşitli senaryolarla batılı devletlerin doğuda yaşanan katliamları unutturmaya çalışılması oyununa karşı dimdik durmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir