• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cumhuriyet Gazetesi önünde 3 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elinde tevhid bayrağı olan bir kişi saat 15.30 sıralarında gazete binası önünde görüldü. Protestocu çevrede görev almış sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Cumhuriyet Gazetesi'nin Charlie Hebdo Dergisinin bir bölümünü Türkçe olarak yayınlamasına tepki gösteren protestocunun gözaltına alınırken, "Benim dinime, peygamberime saldırmayacaksın... Irak'ta Afganistan'da milyonlarca Müslüman öldü ne yaptınız?" diye bağırdığı duyuldu. Protestocu polisler tarafından sivil bir araca bindirilerek götürüldü.

2 PROTESTOCU DAHA

Cumhuriyet gazetesinin önüne ellerinde pankartla gelen 3 kişi ile daha sonra gazetenin sayfalarını yakarak protestoda bulunan 2 kişi gözaltına alınırken bir eylemciyle polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

"CUMHURİYET GAZETESİ HESAP VERECEK"

Akşam saatlerin bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo'nun bugünkü sayısının 4 sayfasını yayınlamasına tepki gösterdi. Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki binasının yakınlarına gelen bir grup, "Hüzünlenme Ya Resullah, Bu Ümmet Seninle" yazılı pankart taşıdı, tekbir ve kelime-i şahadet getirdi. Grup, "Cumhuriyet gazetesi hesap verecek", "Burası Türkiye, Fransa değil" şeklinde slogan atarken, bazı grup üyeleri de oturma eylemi yaptı. Gazete önünde gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakıldığını öğrenen grup, eylemini sonlandırdı.

Fransa'da saldırı düzenlenen Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerinin 4 sayfalık kısmı Cumhuriyet Gazetesi tarafından yayınlanmasının ardından gazete önünde protesto gösterisi düzenlendi. Gazete önüne gelen grubun içerisinden iki kişi gazetenin kapağını yaktı.

"ABİ MÜSLÜMAN DEĞİLMİSİNİZ SİZ?"

Gazetenin kapağını yakan eylemci polisler tarafından gözaltına alındı. Tam o sırada ise gözaltına alınan eylemcinin arkadaşı polislerin yanına gelerek şu ilginç cümleleri kullandı:

"Peygamberimize hakaret etti onlar da. Abi tamam bırakın abimizi. Abi, Müslüman değil misiniz siz?"

"MÜSLÜMANLIKLA NE İLGİSİ VAR BUNUN?"

Polis ise eylemciye, "Oğlum Müslümanlıkla ne ilgisi var bunun" diyerek yanıt verdi. Polise yönelik eleştirilerine devam eden eylemci de daha sonra gözaltına alındı. Eylemciler gözaltına alınırken gazete önünde de arbede yaşandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir