• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
Çocukların internetten ifşa edilmesini kınıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, merkez Bağlar ilçesinde, rehber öğretmen kontrolünde 872 çocuk hakkında yapılan bir çalışmasının afişe edilmesini yayımladığı yazılı bir basın açıklamasıyla kınadı.

Yaşanan bu sorunun temel sebebinin bir takım siyasetçilerin Ulusal Eğitime el atması, ehil ve liyakat sahibi olmayan onlarca İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması olduğunu belirten Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, yapılan bu atamaların tamamıyla siyaset endeksli olmasının devam etmesi durumunda bu tür sorunların devam edeceğinin altını çizdi.

Memiş, “Çocukların isimlerinin yer aldığı listenin bu şekilde yayınlanması suçtur. Çocukların bütün bilgileri kamuoyu ile paylaşılıyor. Bu insanların bilgilerinin paylaşılması fişlenme anlamına da geliyor. Siz, bu çocukları topluma kazandırmanız gerekirken topluma afişe ediyorsunuz ve çocuklar toplumda sanki vebalıymış gibi bir algı oluşacak. Bunların aileleri yarın ne yapacak bu hataya sebep olanlar bunu düşünüyorlar mı sormak lazım. Konunun neresine bakarsak bakalım kabul edilebilir değildir.  İyi niyetle başlayan böyle bir projenin yeteneksiz idarecilerin elinde heba edilmesini ve çocukların ifşa edilmesini kınıyoruz.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir