• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
`Suriye`de donarak ölen çocuklardan hepimiz sorumluyuz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Alimleri Birliği, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Arap dünyasından yardım kuruluşlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği Nabd Al Hayat yardım kampanyası kapsamında Suriye'deki insani drama dikkatleri çekmek ve soğuk hava şartları sebebiyle Suriye halkının yaşadığı sıkıntıları görüşmek için Bayrampaşa`da bir otelde basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri  Dr. Ali Karadağı, Suriye geçici Hükümet Başkanı Dr. Halit Hoca, Ulusal Kalkınma ve Yardım Derneği Genel Koordinatörü Dr. Bassam Duvaylihi, Şeriat Alimleri GCC Üyesi Tarık Havas, Muhammed Mursi`nin danışmanı Ahmed Abdulaziz ve çok sayıda kişi katıldı.

Bombalarla ölmeyen çocuklar soğuktan ölüyor”

Basın toplantısında konuşan Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri  Dr. Ali Karadağı,  “Bugün Müslümanlar sadece zekatlarını toplarsak 300 milyar doları bulur. Bizler özellikle Suriye`de yaşanan insanlık dramına karşı kendimizi sorumlu tutmalıyız. Bugün orada soğuktan donarak ölen çocukları hepimiz sıcak koltuklarımızdan izliyoruz. Bombalar altında can vermeyen çocuklar açlıktan ve soğuktan can veriyor. Bu acı manzaradan hepimiz bütün Müslümanlar olarak sorumluyuz. Buradan Arap dünyasındaki liderlere sesleniyorum. Hepiniz bir araya gelip bu katliamları durdurup, bu sorunu çözmelisiniz.” diye konuştu.

“Cesurca haber yapan basını tebrik ediyorum”

Konuşmasında Mısır ve Suriye`de yaşanan katliam ve zulümleri doğru bir şekilde yansıtan medyayı da tebrik ederek devam eden Karadaği, “Buradan özellikle basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Sizler burada çok önemli görevler icra ediyorsunuz. Mısır`da darbeci Sisi, Suriye`de zalim Esed`e rağmen cesurca haber yapan yapanları tebrik ediyorum. Sizler bu halklara büyük bir yardımda bulunuyorsunuz. Halkların yaşadığı bu zulümleri doğru bir şekilde aktaran, bugün adeta cihad meydanlarında savaşanlar gibidir.” dedi. (M. Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir