• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Şırnak'lı öğrencinin TEOG başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uludere’de ortaokul 8’nci sınıf öğrencisi Dicle Altürk (14), TEOG sınavında 120 sorunun 119'nu doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza attı.

Şoförlük yapan bir baba ve ev hanımı bir annenin üç çocuğundan en büyüğü olan Dicle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce okullarda açılan TEOG kurslarına katılarak ve günde 4 saatlik disiplinli çalışmayla, büyük bir başarıya imza attı.

Cumhuriyet Ortaokulunda derslerindeki başarısıyla öğretmenlerin takdirini kazanan Dicle, TEOG sınavında 120 sorudan 119’unu doğru cevaplayarak Türkiye 2’ncisi oldu. Dicle, yanlış cevapladığı soruyla ilgili hukuki sürecin başladığını, bakanlıkça bu sorunun iptal edilmesi durumunda Türkiye birincisi olabileceğini söyledi.

Dicle, Türkçe testindeki 20’nci soruyu virgül eksikliği nedeniyle yanlış yaptığını ve diğer bütün soruları doğru cevapladığını belirtti.

“Tekrar yapıyordum ve sık sık test çözüyordum”

Sınava sık sık test çözerek hazırlandığını söyleyen Dicle, "Dershaneye gitmedim. Uludere İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün okulumuzda açtığı TEOG kursuna gidiyordum. Burada bol bol soru testi çözdüm. Öğretmenlerimiz bana çok yardımcı oldu. Çalışmam için bana olanak sundular, onlar beni bu seviyeye getirdiler. Evde kendim tekrar yapıyordum ve test çözüyordum. Günde 4 saat çalışıyordum. Sınav günleri yaklaşınca bu çalışmam daha da arttı.  Dershaneye gitmedim. Uludere İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün okulumuzda açtığı TEOG kursuna gidiyordum. Bu kurslarından çok fayda gördüm. Anlamadığımız soruları öğretmenlerimize soruyorduk. Bunun da bana çok yardımı oldu." dedi.

Başarılı öğrencinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Süheyla Baytap da sınava günler kala Dicle’nin az dinlenip ders çalışmaya ağırlık verdiğini söyledi.

“Keşfedilmeyen çok öğrencilerimiz var’’

Baytap, ilçede keşfedilmeyi bekleyen Dicle gibi yüzlerce öğrencilerinin bulunduğunu kaydederek şunları söyledi: "Öğretmenler olarak bizde çok mutlu olduk. Öğrencimiz, çabası ve gayreti doğrultusunda bu başarıyı elde etti. Burada keşfedilmeyen yüzlerce öğrencilerimizi var. Burada bazı imkânsızlıklar var ama inanıyorum ki; öğrenci isterse nerede olursa olsun başarıyı elde edecektir. Öğretmen her yerde öğretmendir. Öğretmen öğrenci birlikte bir şeyler yapmaya başlarsa sonuç elbette ki başarılı olacaktır." şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Erek ise dershanelerinin kapanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığınca geliştirilen proje kapsamında ilçedeki 24 okulda görevlendirdikleri 100 öğretmenle TEOG kursu açtıklarını ve bunun meyvelerini aldıklarına işaret etti.

Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü ile  Ramazan Işık adlı bir esnaf, Dicle Altürk'ün başarısını çeyrek altınla ödüllendirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir