• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyaliz hastası yaşlı çifte SYDV sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Karlıova ilçesi Harmantepe Köyü'nde yaşayan diyaliz hastası yaşlı çifte Kaymakamlık sahip çıkarak Karlıova`da kendilerine ev kiraladı.

Karlıova`dan 20 kilometre uzaklıkta bulunan Harmanyepe Köyü'nde yaşayan diyaliz hastası yaşlı çifte Kaymakamlık bünyesinde olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) sahip çıktı.

Karlıova Harmantepe Köyü'nde yaşayan diyaliz hastası Zülküf Zorba (64) kış aylarında yolların kapanmasından dolayı mağdur olduğunu ve hastaneye gelemediği için durumu kötüye gitmesiyle beraber Karlıova SYDV ‘ye başvurarak kendisine Karlıova ilçe merkezinde ev yardım talebinde bulundu.

SYDV tarafında yaşlı çifte Karlıova merkezde kendilerine ev kiralandıktan sonra, ev için gerekli malzemeler ve kışlık yakacak ayarlandı. Yaşlı çifti ziyaret eden SYDV Müdürü Özgür Değirmenci`yi karşısında gören diyaliz hastası Zülküf Zorba gözyaşlarına hakim olamadı. Kendilerine sahip çıkıldığını söyleyen Zorba, “Maddi durumumuz olmadığı için burda kiralık ev alamıyorduk. Sağolsunlar Kaymakamlık bizimle çok iyi ilgileniyor, her isteğimize çözüm buluyor, Müdür beyin beni ziyaret edip sorunlarımı dinlemesi beni duygulandırıyor, anca bir insanın evladı bu kadar yapabilir ama bunlar daha fazlasını bize yapıyorlar” dedi.

Konu hakkında konuşan SYDV müdürü Özgür Değirmenci, “Bize yardım talebinde bulunan yaşlı çifte elimizde gelen yardımı yapmaya hazırız. Yoğun kar yağışından dolayı köy yolu kapalı olabiliyor ve yaşlı amcaya Hastaneye gelip haftada üç defa Diyalize girmesi gerekiyor. Bu yüzde bizde kendilerine ev kiralayarak, ev için gerekli malzeme ve yakacakları ayarladık. Devamlı olarak kendilerini ziyaret ederek bir sıkıntılarının olması dahilinde bize haber vermelerini söylüyoruz. Ev içinde tesbip ettiğimiz diğer eksiklikleri de karşılıyoruz” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir