• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...

Antalya ve Kumluca`da yaşanan doğal afet sebze ve meyve fiyatlarına yansıyacak. Konuyla ilgili Anadolu Ajansı`na açıklama yapan Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Halil Öztürk, olumsuz hava koşulları nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında hafta başından itibaren yüzde 100 artış olacağını söyledi:

“Antalya ve Kumluca'da kuvvetli yağış, sel, fırtına ve soğuk hava tarım ürünlerinde önemli zararlara yol açtı, bu da sebze ve meyve fiyatlarını artıracak. Yaşananları 'doğal afet' olarak değerlendiriyorum. Üreticilere geçmiş olsun.”

Soğuktan etkilenen narenciye ürünlerinin düşük fiyatla pazara çıkabileceğini, fakat tüketilmeden çöpe gidebileceğini vurgulayan Öztürk, tüketiciye yumuşak, üzerinde siyah lekeler olan ürünleri tercih etmemeleri uyarısında bulundu.

Öztürk, "Narenciyede satın alırken ürünün rengine ve dış görünüşüne aldanmamak gerekir. Tüketici kaliteli üründen vazgeçmemeli" dedi.

"Zam enflasyonu etkiler"

Öztürk, Şubat ayından itibaren de ürünlerde fiyat artışı öngördüklerini söyleyerek, bu artışın enflasyonu da olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl enflasyon yüzde 8,17 düzeyinde gerçekleşirken, özellikle gıda fiyatlarında ciddi artış yaşandı. Gıda ve alkolsüz içeceklerde yıllık enflasyon yüzde 12.73 oldu.

 AA