• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
25 emniyet mensubu için hapis istemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN: Yasa dışı dinlemelerle ilgili Mersin Emniyet Müdürlüğü'ndeki "paralel yapı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, 16'sı daha önce meslekten ihraç edilen 25 emniyet mensubu hakkında 3 ila 10 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, konuyla ilgili cumhuriyet savcısınca hazırlanan iddianame, Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Tutuksuz yargılanan aralarında eski istihbarat şube müdürlerinin de bulunduğu 16'sı daha önce meslekten ihraç edilen 25 emniyet mensubu hakkında kabul edilen iddianameye göre, "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, iftira, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlamalarından 3 ila 10 yıl hapis istendi.

İddianamede, dinlemelerin belirli bir amacı gerçekleştirmeye yönelik sistemli ve organize bir şekilde yapıldığı ve devletin imkanlarının farklı çıkar amaçları için kullanıldığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir