• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Van HÜDA PAR: Vergi terki esnafa katkı sunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanlığı vergi terkini ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Van'da yapılması istenen vergi terkinin Van esnafının talebi olduğu belirtilerek, bunun esnafa katkı sunacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili HÜDA PAR İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Van depreminin ilimiz üzerindeki olumsuz yansımaları halen devam etmektedir. Her türlü siyasal yaklaşım ve beklentiden uzak bir şekilde Van esnafının nabzı da tutularak meseleye yaklaşılması gerektiği ve kendilerinin de yaptığı araştırmalarda Van İlinde yapılması istenen vergi terkininin esnaflarımızın genelinin talebi olduğu ve bunun esnaflarımıza olumlu katkı sunacağı sonucuna ulaşılmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında Van ekonomisinin geldiği noktada sadece depremden kaynaklı bir sorun olmadığı belirtilerek, "Özellikle Deprem sonrası Büyükşehir Belediyesi ve Hükümet arasında kısır ve siyasi rant hesaplı çekişmelerin oluşturduğu ortam ve yatırımların kesilmesi, ruhsattan kaynaklı inşaat sektörünün durma noktasına gelmesi, emlak fiyatlarının güvenilir bir seviyede seyretmemesi ve yatırım yapılabilecek birçok arsanın fahiş fiyatlara çıkarılarak atıl halde bekletilmesi, sınır ticaretinin bir türlü sağlanamaması, şehir içerisinde yapılan bir çok eylemin sonucunda esnafın günlerce iş yapamaması, özellikle esnafın rahat nefes aldığı ve ticaret hacminin arttığı Her Bayram öncesi veya sonrası yapılan eylemlerde esnafın satış yapamaması, Oluşturulan güvensiz ortam nedeni ile turist akışının durma noktasına gelmesi, Esnaf ve halktan zorla haraç alınması bu sebeplerin başında gelmektedir."  ifadelerine yer verildi.

Van merkezde bulunan kamu kurumlarının şehrin çeşitli alanlarına taşınmasına rağmen buralarda iş hacmini arttıracak ticari alanların oluşturulmamasının da büyük bir eksiklik olduğu ifade edilen açıklamanın devamında, "Özellikle Bölge Hastanesi ve Araştırma Hastanesi yoğun insan sirkülasyonlarının yaşandığı yerlerin başında olmasına rağmen, bu kurumların  etrafında bulunan alanların kamu elinde bulunması ve buralar ticaret yapılabilecek alanlara çevrilmemesi ciddi anlamda bir eksikliktir.

Maalesef Belediye ve Hükümet Van`ımıza tamamen siyasal çerçevede yaklaşmaktadırlar. Yapılacak hizmeti, Van`a kazandıracağından ziyade partiye kazandıracağı veya kaybettireceği neticelere bakılarak yapmaktadırlar. Van`da Yatırım ve hizmet üretmeyen bir belediye ve Hükümetin yönettiği bir şehirde bu sorunların doğması olağan sonuçtur" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda, "Bizler HÜDA PAR Olarak en temel ilkemizi tekrarlamak isteriz. Halkın menfaati, her türlü kişisel ve partisel menfaatin üzerindedir." ifadeleri kaydedildi.  (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir