• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
MAÜ Rektör Yardımcısı Yıldırım istifa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, düzenlediği basın toplantısıyla üniversitenin rektör yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.  

Cumhurbaşkanı’ndan randevu talebi

Basın açıklaması öncesi basın yoluyla Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan randevu talebinde bulunan Yıldırım, son 4 yıldır rektör yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlattı.  

“İstifamı rektörlük makamına verdim”

Yıldırım, “Eski rektörümüzün görevden alınmasının ve yerine geçici rektör atamasının yapıldığı ilk günden şimdiye kadar rektör yardımcısı olarak devam etme talebine olumlu cevap vermemin en önemli nedeni barış ve çözüm sürecine katkıda bulunan Kürdoloji’nin de daha özgür çalışmalar yapabileceği “Katılımcı Demokratik Üniversite” anlayışının hâkim kılınacağı ümidiydi. Ancak bu ümidimi şimdilik yitirdiğimden dolayı üniversitenin geneline yönelik rektör yardımcılığı görevimden istifa etmek için 12.01.2015 tarihinde dilekçemi rektörlük makamına vermiş bulunuyorum.” dedi.

“Birkaç ay sonra rektörlük seçiminin yapılacak”

Artuklu Üniversitesi’nde birkaç ay sonra rektörlük seçiminin yapılacağını ifade eden Yıldırım, “Bu seçimden sonra ‘Yeni Türkiye’ perspektifiyle hiç kimsenin dilinden, kimliğinden, görüşünden, cinsiyetinden ve inancından dolayı mağdur olmayacağı ‘Katılımcı demokratik bir üniversitenin inşası’ ve ‘çözüm sürecinin bekası’ için çalışmak elzemdir. Bu inşa ve bekayı öncelemek şartıyla hangi unvan ve görevle olursa olsun, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde birlikte çalışmaya ve katkı sunmaya hazır olduğumu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Üniversitede “ihaleye fesat karıştırmak, örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve yolsuzluk yapmak” iddiasıyla Kasım ayında başlatılan operasyona da değinen Yıldırım, şunları söyledi;

Yolsuzluk operasyonu

“Bu dosya kapsamında gözaltına alınmama rağmen bu konuda bana tek bir soru bile sorulmadan sadece yüksek lisans öğrencilerinden kayıt esnasında resmi ilan metninde belirtildiği gibi vermek isteyen adaylardan alınan 50’şer lira paranın mevzuata uygunluğu ve harcandığı yerlerle ilgili sorular soruldu. Bu konuda ne kadarın nereye harcandığının (sınav giderleri, MEB için ders kitapları hazırlama, Kürdoloji Kütüphanesi için kitap ve arşiv satın alma vs.) tek tek faturası mevcuttur. Rektörlüğümüzün bilgisi dâhilinde ve son derece şeffaf bir biçimde gerçekleşen bu uygulamada Kürdoloji birimi ve şahsım olarak hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur.”

“Milletvekilliğini akademik hayatıma tercih etmem”

Basın açıklaması sonrası bir gazetecinin istifanın önümüzdeki seçimlerle bir ilgisinin olup olmadığı şeklindeki soruya cevap veren Yıldırım, “Milletvekilliği ve hatta bakanlığı akademik hayatıma tercih etmem.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir