• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Mahkeme kararıla kapatılan caddenin, tekrar açılmasını istiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’ın Şabaniye Mahallesi'nde Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bağlanarak genişletilen Şabaniye Caddesi'nin bir bölümü, arsa sahibi tarafından mahkeme kararıyla kapatılmıştı.  Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir, caddenin tekrar açılması için yetkililere mahalle adına çağrıda bulundu.

Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir, beş yıldır kapalı durumda olan cadde hakkında yaptığı açıklamada, ‘’Yol 2010 yılında açıldığı zaman henüz mahkeme aşamasındaydı. 2010’nun sonlarında vatandaş mahkemeyi kazandı. Bu mahkeme sonucu Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yol kapatıldı.’’ hatırlatmasında bulundu.

‘’18. Madde’den dolayı mahkeme yolu kapattı’’

 18. Madde'den dolayı mahkeme kararı ile yolun kapatıldığını söyleyen Bilir, daha sonra; ‘’Mahkeme kararıyla vatandaşın 18. Maddeden dolayı kapatmasına hükmetti. Mevcut arazinin bir yerde verilmesini mahkeme uygun gördü. Çünkü vatandaşın geri kalan 18. Madde harici arazisi cadde boyu dağıtılmıştı; kimi yerde 5 metrekare, kimi yerde 10 metrekare ve kimi yerde 20 metrekare yani yaklaşık 300 metrekare vatandaşın kalan arazisini küçük parçalar halinde cadde boyu millete ortak edilmişti.’’ dedi.

Küçük parçalar halinde vatandaşa ortak edilen araziden dolayı, vatandaşın mahkemeye başvurduğunu sözlerine ekleyen Bilir,‘’Mahkemede vatandaşın mevcut kalan arazisini bir yerde tek verilmesine hükmetti. Böyle olunca da, mahkeme kararıyla Karayolları Müdürlüğü yolu kapattı. Yaklaşık beş senedir yol bu şekil kapalı durumdadır.” ifadelerini kullandı.

Bilir, son olarak yetkililere, ‘’Bu yolun biran önce açılmasının taraftarıyız, ilgililerin biran önce sorunla ilgilenmesini istiyoruz’’ ifadelerini kaydetti. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir